Lapte de pasare (2)Schneenockerl mit Kanarimilch

de Cris2711 in Dulciuri, 30 Mai 2014 | 1072 vizualizari

 

Cunoscut sub denumirea de Schneeeier,in Austria Schneenockerl mit Kanarimilch,in Polonia Zupa nic,in Ungaria Madartej.Acest desert este foarte apreciat in mai multe tari europene.

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 1 l lapte
  • 9 linguri zahar pudra
  • pastaie de vanilie
  • coaja de lamaie rasa
  • putina sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare (2)Schneenockerl mit Kanarimilch:

Intai se separa galbenusurile de albusuri.

Intre timp se pune laptele la fiert la foc mic.

Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare,in timp ce mixam adaugam doua linguri de zahar pudra.

Galbenusurile se mixeaza  cu 7 linguri de zahar pudra.

Cand este laptele fierbinte,se formeaza cu lingura galuste sau bulgarasi de albus batut spuma.In lapte se adauga vanilia Bourbon.

Se aseaza bulgarasii  cu grija in lapte,cam trei ,patru,se lasa sa se umfle,apoi se scot cu o paleta.Se repeta procedura.

Se pun cu grija intr-un castron separat.

In laptele in care s-au fiert toti bulgarasii,se adauga crema de galbenus.

Se lasa la racit ,apoi se pun bulgarasii deasupra.

Se poate adauga si putina coaja de lamaie.

Se decoreaza cu nuci,alune sfaramate si prajite in tigaie.

 

TIPS-URI

1

Coaja de lamaie nu se pune in laptele fierbinte.

2

Alunele sau nucile sfaramate si crocante ii dau un gust deosebit.

RETETA IN IMAGINI

Lapte de pasare (2)Schneenockerl mit Kanarimilch-0
Lapte de pasare (2)Schneenockerl mit Kanarimilch-1
Lapte de pasare (2)Schneenockerl mit Kanarimilch-2
Lapte de pasare (2)Schneenockerl mit Kanarimilch-3
Lapte de pasare (2)Schneenockerl mit Kanarimilch-4
Lapte de pasare (2)Schneenockerl mit Kanarimilch-5
Lapte de pasare (2)Schneenockerl mit Kanarimilch-6

COMENTARII (26)

mamaieelena

mamaieelena 1

31.05.2014, 06:55

Cris2711

Cris2711 1

31.05.2014, 14:05

Rocsi scumpa
Mamaie ce ma bucur de vizitamultumesc

Panacris

Panacris 1

31.05.2014, 18:35

Cris Mai rup, enlgeza și italiana )

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!