Lapte de pasare

de Lavinia in Dulciuri, 28 Feb 2013 | 23337 vizualizari

 

Am pregatit pentru maine un desert usor,destul de rafinat zic eu si delicios!

 

INGREDIENTE

  • 600 ml lapte
  • 3 oua
  • 1/2 lingurita esenta vanilie
  • 1/2 lingurita esenta rom
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2-3 lingurite amidon
  • 6 linguri zahar
  • frisca si ciocolata rasa pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Separati albusurile de galbenusuri.

Puneti laptele la fiert. Intre timp bateti albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugati treptat 3 linguri de zahar si mixati 5-10 minute pana rezulta o bezea tare si lucioasa. Cand incepe sa fiarba laptele luati cate o lingurita din spuma si formati"galuste" pe care le lasati sa fiarba cate 1 minut pe fiecare parte. Scoateti "galustele intr-o strecuratoare si le lasati sa se raceasca. Strecurati laptele in care au fiert galustele si adaugati esenta de rom si vanilie.

Frecati galbenusurile cu restul de zahar(3 linguri) apoi adaugati amidonul si laptele fierbinte in fir subtire. Puneti din nou pe foc mic si amestecati continuu pana se ingroasa. Luati de pe foc si adaugati zaharul vanilat.

Repartizati galustele de spuma in boluri/cupe/pahare (mie mi-au iesit 4 portii potrivit de mari) apoi adaugati peste fiecare din crema usor racita si ornati cu frisca si ciocolata rasa.

 

TIPS-URI

1

Daca vreti un sos mai lichid adaugati doar 1 lingurita de amidon(sau deloc),eu l-am vrut mai dens si cremos.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Lapte de pasare 207658
retete culinare - Lapte de pasare 207659
retete culinare - Lapte de pasare 207660
retete culinare - Lapte de pasare 207661
retete culinare - Lapte de pasare 207662
retete culinare - Lapte de pasare 207663

COMENTARII (32)

Lavinia 1

31.07.2013, 08:42

Multumesc

Krystyan Trendy 1

09.11.2013, 12:16

mmm..ce bine arata

Giana 1

27.05.2014, 14:05

Interesant, voi face si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: