Lapte de pasare

de Miha in Dulciuri, 30 Sep 2014 | 4039 vizualizari

 

Legat de acest desert nu ma leaga prea multe amintiri. In copilarie nu tin minte sa ne fi facut mama vreodata, mai tarziu nefiind prietena prea buna cu bezeaua mi se parea un desert…hmmm…ciudat. :)) Am incercat, impinsa de curiozitate, sa-l fac de vreo doua ori. Nu mi-a iesit! :D Desi este un desert extrem de simplu, pentru mine a fost o piatra de incercare. Acum ca mi-a reusit pot sa ma declar multumita! :))

 

INGREDIENTE

  • 600-700 ml lapte
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita amidon
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Intr-o cratita mai lata se pune la fiert laptele.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga jumatate din cantitatea de zahar si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa.

Se da focul la minim si cu o lingura se iau bulgarasi din spuma de albus. Se pun la fiert in laptele clocotit. Se lasa sa fiarba cateva minute, maxim 1 minut pe-o parte, apoi se intorc pe partea cealalta. Cu o spumiera se scot pe un platou.

Laptele ramas se strecoara de resturile de albus, apoi se toarna peste galbenusurile bine frecate cu restul de zahar si amidonul. Se pune pe foc mic si amestecand continuu se fierbe pana sosul se leaga si ajunge la consistenta dorita. Se aromeaza cu vanilie.

“Bulgarii de zapada” se pun in boluri si se acopera cu sosul de vanilie.

Desertul se da la frigider si se serveste cand este foarte rece.

 

RETETA IN IMAGINI

Lapte de pasare-0
Lapte de pasare-1
Lapte de pasare-2

COMENTARII (23)

diaconta 1

30.09.2014, 21:50

Deci ziceai sa nu vin pe la tine )))))))

dantes 1

02.10.2014, 07:01

Foarte bun

mihaelar63 1

07.04.2015, 16:46

Cred ca s-au intarit fulgii pana am ajuns si eu . Laptele este deja glazura

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20