Lapte de pasare

de anca_rm in Dulciuri, 31 Oct 2014 | 5913 vizualizari

 

La noi i se spune lapte de pasare dar am vazut denumire de Insula plutitoare sau fantezi cu lapte . In fine eu raman la denumirea de lapte de pasare , desertul copilarie tare bun si indragit de toti

 

INGREDIENTE

  • 1.5 litri lapte
  • o pastaie vanilie
  • 5 oua
  • 8 linguri zahar
  • 1 lingura faina sau amidon
  • Pt servit :
  • fulgi de migdale ,
  • fulgi ciocolata etc
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Separam albusurile de galbenusuri .

Intr-o oala pe foc punem la fiert 0.5 litri de lapte .

Albusurile le batem spuma tare cu 5 linguri zahar ( o lingura de zahar la un albus) .

Din spuma luam cu lingura ( ca si niste galuste ) si punem in laptele care fierbe, lasam 30 secunde pe o parte si intoarcem albusul si pe cealalta parte inca 30 secunde .

Cu o paleta luam bucatile frumoase de albus si le punem intr-un castron cu grija sa nu se rupa . Terminam toata compozitia .

Laptele in care am fiert albusul  eu il arunc ( nu-mi place ), dar se poate strecura peste galbenusuri .

Punem restul de lapte la fiert cu 3 linguri de zahar ( mai adaugati daca doriti mai dulce ) , si cu semintele dintr-o pastaie de vanilie ( zahar vanilat sau extract ) . Galbenusurile le frecam cu un pic de lapte caldut si cu faina sau amidonul si le adaugam peste laptele de pe foc .

Lasam sa fiarba pana se ingroasa , se face ca o smantana moale .

 

Aranjam in boluri laptele cu galbenusul , deasupra punem albusul de care ne-am ocupat mai devreme si decoram cu caramel si fulgi de migdale, fulgi de ciocolata sau ceea ce va place .

Eu am facut zahar ars si fulgi de migdale prajiti pentru servit . 

 

RETETA IN IMAGINI

Lapte de pasare-0
Lapte de pasare-1
Lapte de pasare-2
Lapte de pasare-3
Lapte de pasare-4

COMENTARII (22)

Alexandra Burz

Alexandra Burz 1

01.11.2014, 20:31

Valclaudia

Valclaudia 1

01.11.2014, 22:04

ce bunatateeeeee!

Xandrinne

Xandrinne 1

02.11.2014, 07:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!