Lapte de pasare

de nadina73 in Dulciuri, 30 Mai 2010 | 12380 vizualizari

 

in copilarie mama ne facea foarte des si o tot intrebam cum il face si ea ne zicea ca prinde pasarile de pe geam si le mulge........si bineinteles ca noi fiind foarte mici o credeam,iar acuma la fel am facut si eu cu piticii mei ..........le-am zis ca ma prins doi pescarusi

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte
  • 5 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 3 vanilii
  • 2 linguri de amidon
  • 1 lingurita de cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Se amesteca vaniliile cu laptele si se pune la fiert

Galbenusurile se separa de albusuri

Albusurile se bat spuma,apoi cu 1 lingura se ia din albusurile batute si se pun in laptele  fierbinte, se lasa 2 minute, se intorc de pe o parte pe alta apoi (se umfla putin cresc ,apoi scad )se scot si ajutorul unei palete si se pun in boluri sau cupe mai adanci

In laptele in care au  fiert albusurile se pun galbenusurile amestecate cu zaharul si amidonul si se amesteca bine sa nu se faca cocoloase ,se lasa sa fiarba pana se ingroasa (se face foarte repede ,aveti grija sa nu se prinda)

Se ia putin din sosul rezultat si se amesteca ca cacao .Sosul(va fi ca o budinca mai subtire)se pune peste albusurile batute iar deasupra se orneaza cu ciocolata

Se pun bolurile la rece 2 ore

Un desert usor de preparat si foarte gustos,atat pentru cei mici cat si pentru cei mari

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

nadina73 1

01.06.2010, 17:08

multumesc medioto ceva trebuia sa mint...........nu e frumos ,dar uneori si minciune e vorba,daca au crezut

nadina73 1

01.06.2010, 17:08

multumesc buni esti tare ,poate mai buna ca tine buni?

MOKUSKA 1

19.05.2014, 12:23

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort a la Mihaela