Lapte de pasare cu ciocolata

de Lavinia in Dulciuri, 27 Mar 2013 | 13663 vizualizari

 

Rapid si delicios !

 

INGREDIENTE

  • 650 ml lapte
  • 3 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 4 lingurite faina
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita cu varf de cacao
  • 200 ml frisca lichida
  • 4 piscoturi
  • nesquik pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare cu ciocolata:

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam 3 linguri de zahar si esenta de vanilie si mixam pana se topeste zaharul.

Intr-o craticioara punem laptele la fiert .

In momentul cand a inceput sa fiarba formam galuste mici cu ajutorul unei lingurite si le fierbem cca 1 minut pe fiecare parte.

Scoatem galustele intr-o strecuratoare si intre timp pregatim crema.

Frecam galbenusurile cu restul de zahar(4 linguri) ,adaugam faina si laptele fierbinte strecurat in prealabil.

Punem crema pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa apoi adaugam zaharul vanilat.

Punem in fiecare cupa/pahar 5-6 galuste si piscotul.

Oprim 2 linguri de crema in care punem cacaua diluata in putina apa.

Adaugam peste galuste un strat generos de crema de vanilie si cca 2 lingurite de crema de ciocolata.

Decoram cu frisca si le pudram cu nesquik/cacao.

Le bagam la frigider pentru minim 2-3 ore apoi le servim cu mare pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Lapte de pasare cu ciocolata 214509
retete culinare - Lapte de pasare cu ciocolata 214510
retete culinare - Lapte de pasare cu ciocolata 214511
retete culinare - Lapte de pasare cu ciocolata 214512

COMENTARII (27)

Lavinia 1

28.03.2013, 20:52

multumesc

mihaelar63 1

01.04.2013, 17:30

Ce delicios !!!

Lavinia 1

01.04.2013, 18:52

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D