Lapte de pasare cu sos de zmeura

de Constelatialeu in Dulciuri, 8 Noi 2016 | 3172 vizualizari

 

Tocmai ce am muls cocosul pentru niste lapte......mai in gluma mai in serios, habar nu am de ce-i zice Lapte de pasare...dar ce conteaza, e asa delicios.....

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 1 plic vanilie bourbon
  • un praf de sare
  • sos de zmeura ( din camara proprie)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare cu sos de zmeura:

Mai intai punem laptele intr-o cratita la foc mic, nu trebuie sa fiarba, sa fie fierbinte. Separam albusurile de galbenusuri, peste galbenusuri punem 5 linguri de zahar si vanilia bourbon si mixam pana obtinem o crema spumoasa. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam restul de 5 linguri de zahar si mixam pana obtinem o bezea tare. Cand laptele este fierbinte inmuiem in lapte o lingura si apoi luam din bezea cat cuprinde intr-o lingura si asezam in laptele fierbinte bulgarasii de bezea. Ii intoarcem de pe o parte pe alta apoi ii scoatem cu ajutorul unei spumiere, ii asezam intr-un castron. Procedam asa pana  terminam toata bezeaua.  Apoi turnam din laptele fierbinte peste galbenusurile frecate, amestecam bine pana se dilueaza putin apoi rasturnam amestecul, peste laptele ramas in cratita, punem cratita pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa. Apoi turnam peste bulgarasii de bezea. Portionam in castronele si turnam sos de zmeura peste. Mie imi place cald, dar este foarte bun si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare cu sos de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

diaconta 1

09.11.2016, 16:20

de toate vad ca ai luat de la cocosul ala )) nici laptele nu l-ai lasat ))
de zeci de ani nu am facut lapte de pasare

Constelatialeu 1

09.11.2016, 16:41

Die, nu iert nimic.......))))

Gherca Daniela 1

10.11.2016, 16:00

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Panna Cotta cu Zmeura