Lapte de pasare cu stafide

de adasev12 in Dulciuri, 17 Mar 2011 | 2116 vizualizari

 

eu nu am mai facut pana acum, dar imi amintesc cum facea mama,,,cat de bun era....eu l-am imbunatatit cu stafide si coaja de citrice...pt mai multa aroma....

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 l lapte
  • zahar 3 lg + 3 lg  +3 lg praf
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa d eportocala si lamaie
  • 2 maini de stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare cu stafide:

laptele se pune pe foc  cu 3 lg zahar si stafidele. Se lasa pana da in clocot. Se adauga coaja de lamaie si portocala  si se bat albusurile spuma cu alte 3 lg de zahar pana se obtine o compozitie super tare si cremoasa. Se iau cu lg galuste si se pun in lapte , se fierb cate 2 min pe fiecare parte apoi se scot pe o farfurie.  

dupa ce s-au fiert toate galustele se freaca galbenusurile cu 2 lg de zahar praf  si se subtiaza cu lapte din cratita apoi se toarna cate putin peste restul d elapte, si se amesteca sa nu se faca cocoloase. se lasa 2 min si s estinge focul. se adauga si galustele in lapte. mie imi place sa-l servesc rece. 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Lapte de pasare cu stafide 92301
retete culinare - Lapte de pasare cu stafide 92302
retete culinare - Lapte de pasare cu stafide 92303
retete culinare - Lapte de pasare cu stafide 92304
retete culinare - Lapte de pasare cu stafide 92305

COMENTARII (20)

adasev12 1

18.03.2011, 19:15

motanel, medi....mersi
nico...pofticiosa mica ce esti

adry88 1

03.06.2011, 10:58

alinutzika 1

31.07.2011, 23:56

sunt sigura ca e bun si cu aroma de portocale..

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29