Lasagna

de corina241 in Lasagna, 28 Noi 2010 | 5578 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de lasagna
  • 450g carne tocata amestec(porc+vita)
  • 500 ml suc de rosii
  • 300 ml lapte
  • 300 g mozzarele
  • 200 ml smantana(20% grasime)
  • 2 oua
  • 1 cub de unt
  • 2 catei de usturoi
  • cimbru uscat
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Carnea se caleste in 2-3 linguri de ulei,adaugam sare, piper si lasam cateva minute(5-6').Punem un pahar de apa si o lingurita de cimbru uscat peste carnea calita si lasam la foc mic,dupa ce a scazut si carnea nu mai este atat de suculenta adaugam bulionul  si lasam 2 minute sa dea in clocot.La sfarsit adaugam usturoiul pisat.

Sosul Bechamel se face din cubul de unt topit,laptele,amestecat cu ouale batute+ smantana.Incorporam 3/4 din cantitatea de mozzarela si formam un sos alb consistent.

Pregatim o tava de 22x33 cm,o ungem cu unt si punem o foaie de lasagna si un rand de carne ,o alta foaie de lasagna si apoi sos bechamel.continuam pana la ultima foaie.Completam cu apa pana la nivelul ultimei foi puse.Avem grija sa nu punem apa pana sus pentru ca se umfla.

Se da la cuptor la foc mediu pentru 45 minute.Verificam cu furculita daca intra usor in foaie.La sfarsit punem si restul de mozzarela data pe razatoare peste ultima foaie de lasagna si mai lasam 5 minute pentru a prinde crusta deasupra.

TIPS-URI

1

Foile de lasagna sunt d emai multe feluri.Luati din acelea care nu trebuiesc fierte inainte.

2

in cazul in care foile trebuiesc fierte,respectati instructiunile de pe cutie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

divainbucatarie 1

29.11.2010, 15:08

lasagna este preferata familiei!

corina241 1

29.11.2010, 18:51

@divapofteste la masa

corina241 1

29.11.2010, 18:52

@MotanLaOale,mersi de furci

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lasagna