Lasagna

de corina241 in Lasagna, 28 Noi 2010 | 3047 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de lasagna
  • 450g carne tocata amestec(porc+vita)
  • 500 ml suc de rosii
  • 300 ml lapte
  • 300 g mozzarele
  • 200 ml smantana(20% grasime)
  • 2 oua
  • 1 cub de unt
  • 2 catei de usturoi
  • cimbru uscat
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Carnea se caleste in 2-3 linguri de ulei,adaugam sare, piper si lasam cateva minute(5-6').Punem un pahar de apa si o lingurita de cimbru uscat peste carnea calita si lasam la foc mic,dupa ce a scazut si carnea nu mai este atat de suculenta adaugam bulionul  si lasam 2 minute sa dea in clocot.La sfarsit adaugam usturoiul pisat.

Sosul Bechamel se face din cubul de unt topit,laptele,amestecat cu ouale batute+ smantana.Incorporam 3/4 din cantitatea de mozzarela si formam un sos alb consistent.

Pregatim o tava de 22x33 cm,o ungem cu unt si punem o foaie de lasagna si un rand de carne ,o alta foaie de lasagna si apoi sos bechamel.continuam pana la ultima foaie.Completam cu apa pana la nivelul ultimei foi puse.Avem grija sa nu punem apa pana sus pentru ca se umfla.

Se da la cuptor la foc mediu pentru 45 minute.Verificam cu furculita daca intra usor in foaie.La sfarsit punem si restul de mozzarela data pe razatoare peste ultima foaie de lasagna si mai lasam 5 minute pentru a prinde crusta deasupra.

 

TIPS-URI

1

Foile de lasagna sunt d emai multe feluri.Luati din acelea care nu trebuiesc fierte inainte.

2

in cazul in care foile trebuiesc fierte,respectati instructiunile de pe cutie.

RETETA IN IMAGINI

Lasagna-0
Lasagna-1

COMENTARII (17)

divainbucatarie

divainbucatarie 1

29.11.2010, 15:08

lasagna este preferata familiei!

corina241

corina241 1

29.11.2010, 18:51

@divapofteste la masa

corina241

corina241 1

29.11.2010, 18:52

@MotanLaOale,mersi de furci

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!