Lasagna

de Lily_Musat in Lasagna, 15 Iul 2009 | 12182 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru sosul Bechamel:
    • 50 grame unt;
    • 4 linguri faina;
    • 500 ml lapte;
    • 1 lingurita nucsoara macinata;
    • 4 linguri cascaval;
    • 1/2 lingurita piper negru macinat.
    Ingrediente pentru sosul Ragout:
    • 1 morcov razuit;
    • 1 ceapa mare;
    • 1 piept de pui dezosat;
    • 6 rosii decojite;
    • 200 ml suc de rosii;
    • 2 polonice de apa fiarta (supa de legume).
    Alte ingrediente: Un pachet de foi lasagna, pentru deasupra si intre straturile de foi lasagna cascaval razuit 200 grame.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Prima data facem sosul Bechamel.

Untul il topim pana devine lichid, adaugam faina, laptele treptat treptat, omogenizam, asezonam cu sare, piper si nucsoara. Lasam pe foc mic pana se ingroasa ca o ciulama, la sfarsit punem cascavalul si dam de-o parte sosul.

Sosul Ragout...Ceapa o taiem, morcovul il razuim si le calim in ulei. Adaugam pieptul de pui tocat si lasam sa se caleasca pana ce carnita isi schimba culoarea. Adaugam rosiile sucul de rosii si supa si lasam sa fiarba 10 minute.

Foile de lasagna eu le-am oparit pe fiecare in parte.

Intr-un vas de Jena ap pus alternativ, sos bechamel, sos ragu, o foaie de lasagna si cascaval pana s-au terminat toate foile de lasagna.
Vasul Jena cu lasagna l-am bagat la cuptor pentru 30 minute pana sa rumenit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (5)

Rodie 1

09.10.2010, 15:53

este una din felurile mele de mancare preferate. multumesc!

Ligia Bxl 1

28.12.2010, 17:44

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu spanac