Lasagna

de Lily_Musat in Lasagna, 15 Iul 2009 | 8702 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru sosul Bechamel:
    • 50 grame unt;
    • 4 linguri faina;
    • 500 ml lapte;
    • 1 lingurita nucsoara macinata;
    • 4 linguri cascaval;
    • 1/2 lingurita piper negru macinat.
    Ingrediente pentru sosul Ragout:
    • 1 morcov razuit;
    • 1 ceapa mare;
    • 1 piept de pui dezosat;
    • 6 rosii decojite;
    • 200 ml suc de rosii;
    • 2 polonice de apa fiarta (supa de legume).
    Alte ingrediente: Un pachet de foi lasagna, pentru deasupra si intre straturile de foi lasagna cascaval razuit 200 grame.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Prima data facem sosul Bechamel.

Untul il topim pana devine lichid, adaugam faina, laptele treptat treptat, omogenizam, asezonam cu sare, piper si nucsoara. Lasam pe foc mic pana se ingroasa ca o ciulama, la sfarsit punem cascavalul si dam de-o parte sosul.

Sosul Ragout...Ceapa o taiem, morcovul il razuim si le calim in ulei. Adaugam pieptul de pui tocat si lasam sa se caleasca pana ce carnita isi schimba culoarea. Adaugam rosiile sucul de rosii si supa si lasam sa fiarba 10 minute.

Foile de lasagna eu le-am oparit pe fiecare in parte.

Intr-un vas de Jena ap pus alternativ, sos bechamel, sos ragu, o foaie de lasagna si cascaval pana s-au terminat toate foile de lasagna.
Vasul Jena cu lasagna l-am bagat la cuptor pentru 30 minute pana sa rumenit.
 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Lasagna 6387
retete culinare - Lasagna 6388
retete culinare - Lasagna 6389
retete culinare - Lasagna 6390
retete culinare - Lasagna 6391
retete culinare - Lasagna 6392
retete culinare - Lasagna 6393
retete culinare - Lasagna 6394
retete culinare - Lasagna 6395
retete culinare - Lasagna 6396
retete culinare - Lasagna 6397

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (5)

Rodie 1

09.10.2010, 15:53

este una din felurile mele de mancare preferate. multumesc!

Ligia Bxl 1

28.12.2010, 17:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L