Lasagna

de La Ancuta in Lasagna, 27 Feb 2011 | 5609 vizualizari

 

nu este o reteta originala, este varianta mea, dar e foarte buna :).

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de lasgna
  • 600 g carne tocata (de preferat de vitel)
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 1 borcan rosii decojite
  • 130 ml vin rosu
  • sare, piper
  • cimbru
  • busuioc
  • 1 frunza de dafin
  • 800 ml lapte
  • 50 g unt
  • 4 linguri faina
  • parmezan sau cascaval ras (~150 g)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Incepem cu pregatirea sosului de carne. Curatam si taiem ceapa marunt. O punem la calit in 2 linguri ulei de masline. Cand a devenit translucida adaugam morcovul ras si mai calin cateva minute.

Adaugam apoi carnea si amestecam pana isi schimba culoarea.

Adaugam vinul si lasam sa fiarba pana scade iar apoi adaugam rosiile cu suc cu tot si condimentele. Completam cu 1/2 cana apa calda si lasam sa fiarba la foc mic. Daca mai trebuie mai adaugam apa.

Lasam sa fiarba cel putin o ora. Dupa ce a fiert potrivim de sare si piper.

Sosul bechamel:

Topim untul intr-o craticioara. Adaugam apoi faina si amestecam pana se omogenizeaza, fara sa se prajeasca faina. Adaugam treptat laptele cald si amestecam continuu pentru a evita formarea de cocoloase. Lasa sa fiarba pana se ingroasa putin.

Dam de pe foc si condimentam cu sare si piper.

Ungem o tava cu unt si punem un strat de sos bechamel apoi un rand de foi. Acoperim cu un strat de sos de carne si unul de sos bechamel. Urmeaza apoi inca un strat de foi si tot asa. Mie mi-au iesit patru straturi.

Ultimul strat va fi de foi pe care il acoperim cu sos bechamel.

Acoperim tava cu folie si dam la cuptor la foc potrivit, timp de 30 de minute.

Scoatem apoi tava din cuptor, descoperim, si punem cascaval ras sau parmezan (eu am pus cascaval).

Dam tava la cuptor, neacoperita, inca 10-15 minute, pana se rumeneste.

Scoatem din cuptor si lasam putin sa se racoreasca apoi portionam.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu pui si ciuperci