Lasagna

de La Ancuta in Lasagna, 27 Feb 2011 | 3095 vizualizari

 

nu este o reteta originala, este varianta mea, dar e foarte buna :).

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de lasgna
  • 600 g carne tocata (de preferat de vitel)
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 1 borcan rosii decojite
  • 130 ml vin rosu
  • sare, piper
  • cimbru
  • busuioc
  • 1 frunza de dafin
  • 800 ml lapte
  • 50 g unt
  • 4 linguri faina
  • parmezan sau cascaval ras (~150 g)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Incepem cu pregatirea sosului de carne. Curatam si taiem ceapa marunt. O punem la calit in 2 linguri ulei de masline. Cand a devenit translucida adaugam morcovul ras si mai calin cateva minute.

Adaugam apoi carnea si amestecam pana isi schimba culoarea.

Adaugam vinul si lasam sa fiarba pana scade iar apoi adaugam rosiile cu suc cu tot si condimentele. Completam cu 1/2 cana apa calda si lasam sa fiarba la foc mic. Daca mai trebuie mai adaugam apa.

Lasam sa fiarba cel putin o ora. Dupa ce a fiert potrivim de sare si piper.

Sosul bechamel:

Topim untul intr-o craticioara. Adaugam apoi faina si amestecam pana se omogenizeaza, fara sa se prajeasca faina. Adaugam treptat laptele cald si amestecam continuu pentru a evita formarea de cocoloase. Lasa sa fiarba pana se ingroasa putin.

Dam de pe foc si condimentam cu sare si piper.

Ungem o tava cu unt si punem un strat de sos bechamel apoi un rand de foi. Acoperim cu un strat de sos de carne si unul de sos bechamel. Urmeaza apoi inca un strat de foi si tot asa. Mie mi-au iesit patru straturi.

Ultimul strat va fi de foi pe care il acoperim cu sos bechamel.

Acoperim tava cu folie si dam la cuptor la foc potrivit, timp de 30 de minute.

Scoatem apoi tava din cuptor, descoperim, si punem cascaval ras sau parmezan (eu am pus cascaval).

Dam tava la cuptor, neacoperita, inca 10-15 minute, pana se rumeneste.

Scoatem din cuptor si lasam putin sa se racoreasca apoi portionam.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Lasagna-0
Lasagna-1
Lasagna-2
Lasagna-3
Lasagna-4
Lasagna-5
Lasagna-6
Lasagna-7
Lasagna-8
Lasagna-9
Lasagna-10
Lasagna-11
Lasagna-12

COMENTARII (36)

MotanLaOale 1

28.02.2011, 10:36

buna buna

La Ancuta 1

28.02.2011, 11:51

Multumesc Vladimir

bettyC 1

18.03.2011, 15:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20