LASAGNA

de kamy in Lasagna, 22 Ian 2012 | 3043 vizualizari

 

Prima data cand fac.Mi se parea ca-i ceva fff complicat de realizat,dar m-am lamurit...nu am avut dreptate.Relativ,usor de facut si bineanteles rezultatul....o bunatate.

 

INGREDIENTE

  • sos ragu
  • 300 gr.carne porc tocata
  • 300 gr.carne vita tocata
  • 1 morcov mare ras
  • 1 felie de telina rasa(cat palma si groasa de un deget)
  • 2 cepe potrivite,taiate marunt
  • 4-5 catei de usturoi,zdrobiti
  • un ardei rosu taiat cubulete
  • 500 ml.suc se rosii(productie proprie)
  • 250 ml.suc de rosii+suc de ardei(productie proprie)
  • 2-3 ling.pasta de gogosari
  • 150 ml.vin rosu
  • un varf de cutit,oregano,busuioc
  • cimbru cat iei cu 2 degete
  • 3-4 ling.ulei
  • sare,piper
  • sos bechamel
  • 1 cub unt(40.gr.aproximativ)
  • 1 ling.faina(nu chiar cu varf)
  • 500 ml.lapte
  • 2 cepe(mai mici)
  • 2 cuisoare
  • o foaie de dafin
  • un varf de cutit nucsoara
  • sare,piper
  • alte ingrediente
  • foi de lasagna(Monte Banato,care nu necesita fierbere)
  • branza mozzarella
  • branza parmezan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA LASAGNA:

sos ragu

    Intr-o cratita cu peretii grosi se pun la calit in ulei,ceapa,morcovul si telina.Cand s-au inmuiat,se adauga usturoiul,ardeiul si vinul.Lasam sa fiarba pana scade si se evapora alcoolul.Punem  carnea tocata.Amestecam bine,dupa care punem capacul si lasam sa fiarba 15-20 min,la foc mic(trebuie sa fim atenti sa aiba suficient lichid,ca sa nu se arda.in cazul in care se evapora,adaugam putina apa fierbinte)Condimentam,adaugam bulionul si pasta de gogosar.Mai lasam sa fiarba 30-35 min,pana se formeaza un sos consistent.Inainte sa oprim focul cu 5 min adaugam verdeturile(uscate:)))) si potrivim gustul cu sare si piper.

sos bechamel

     Intr-o craticioara punem laptele la incalzit(nu trebuie sa fiarba).In lapte adaugam cepele,cuisoarele(eu le-am implantat in ceape)foaia de dafin.

        In alta craticioara,punem la topit untul,adaugam faina,amestecam bine,avand grija sa nu-si schimbe culoarea(adica sa nu se arda)dupa care adaugam laptele fierbinte,putin cate putin,amestecand bine,sa nu se faca,cocoloase.Lasam sa dea in cateva clocote,adaugam nucsoara,sare si piper dupa gust.

lasagna

Eu am folosit o tava 24x18

    Punem pe fundul tavii un strat subtire de sos ragu,asezam cat mai lipite foile de lasagna(le mai "croim daca e nevoie)punem iara un strat mai generos de sos ragu,peste sos bechamel,presaram mozzarella(pe care am ras-o mare)si parmezan,iara foi lasagna,sos ragu ....si tot asa pana aproape umplem tava.Deasupra presaram un strat generos de parmezam.Punem tava in cuptorul incins,acoperita cu alufolie,ptr.15 min,luam folia si mai lasam lasagna 20 min.

Se serveste calda,rece,cu muuul parmezam peste(cine doreste...eu da)cu ketchup.....fiecare dupa gustul lui.

Pofta maxima!!!!!

 

 

TIPS-URI

1

in loc de suc de rosii,mai indicat e sa folositi o conserva mare de rosii in bulion(eu nu am avut la acel moment in casa)

2

daca vi se pare prea acrisor sosul ragu,puteti pune 1-2 ling.miere

RETETA IN IMAGINI

LASAGNA-0
LASAGNA-1
LASAGNA-2
LASAGNA-3
LASAGNA-4
LASAGNA-5
LASAGNA-6
LASAGNA-7
LASAGNA-8
LASAGNA-9
LASAGNA-10
LASAGNA-11
LASAGNA-12

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (43)

kamy

kamy 1

27.01.2012, 13:28

crina...multumesc

mihaelar63

mihaelar63 1

28.01.2012, 00:45

Ai dreptate , pare complicat . Asa credeam si eu pana am preparat

kamy

kamy 1

29.01.2012, 16:50

mihaela...de usoara ce-i,azi am mai facut una

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24