Lasagna

de miremirc in Lasagna, 2 Feb 2012 | 20513 vizualizari

 

by e-retete.ro

 

INGREDIENTE

  • Sos ragu
  • 500 g carne vita (sau amestec porc si vita)
  • 50 g pancetta (sunca uscata dar neafumata)
  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov
  • 50 ml vin alb
  • 2 lg ulei
  • 2 lg unt
  • 400 g pulpa rosii Cirio
  • sare
  • piper
  • oregano
  • un varf cutit de scortisoara
  • un varf cutit de nucsoara macinata
  • Sos bechamel :
  • 100 g unt
  • 2 lg faina
  • 600 ml lapte
  • sare
  • nucsoara macinata
  • piper  
  • 9 foi lasagna (eu am folosit Panzani)
  • 100 g parmezan ras
  • 2 lg ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Pentru sos ragu :  Intr-o craticioara punem uleiul si untul sa se incinga pe foc, apoi adaugam ceapa taiata marunt si morcovul curatat si ras pe razatoarea mare. Calim timp de 10 minute

Dupa ce s-au calit legumele, adaugam carnea macinata cu pancetta. Omogenizam si lasam pe foc cam 5 minute, pana se albeste carnea si se evapora sucul care-l lasa carnea, apoi stingem cu vinul alb si lasam pana se evapora . Adaugam pulpa de rosii si amestecul de condimente. Omogenizam si mai lasam pe foc pana scade aproape tot lichidul. trebuie amestecat din cand in cand, pentru a nu se prinde de fundul cratitei carnea.

Sosul ragu il putem folosi la diferite paste, la canellonni, lasagna etc.

Pentru sos bechamel : pe foc mic, topim intr-o craticioara untul, apoi adaugam faina si amestecam bine pentru omogenizare. Laptele fierbinte il turnam in fir subtire peste untul topit si faina, amestecand mereu; cu mana dreapta amestecam in sos si cu mana stanga turnam laptele . Acum adaugam sarea, piperul si nucsoara macinata.

Pentru lasagna : Fierbem foile de lasagna in apa clocotita cu sare timp de 3 minute, dupa care le scoatem pe un prosop .

Pregatim o forma (24x24 cm) astfel : cu cele 2 linguri de ulei ungem forma , inclusiv marginile, apoi ungem cu sos bechamel fundul formei.

Deasupra asezam 3 foi , usor suprapuse, jumatate din sosul ragu, apoi sos bechamel si presaram parmezan pe toata suprafata. Inca un rand de 3 foi, sos ragu ce a mai ramas, sos bechamel, parmezan . Ultimul rand, cel de-al 3-lea : asezam ultimele 3 foi, sos bechamel si parmezan mult. Acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 35 de minute.

Dupa ce au trecut cele 35 de minute, scoatem folia de aluminiu si mai lasam in cuptor pana se rumeneste lasagna deasupra (cam 10 minute)

Reteta aceasta de lasagna este absolut delicioasa !

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Lasagna 143878
retete culinare - Lasagna 143879
retete culinare - Lasagna 143880
retete culinare - Lasagna 143881
retete culinare - Lasagna 143882
retete culinare - Lasagna 143883
retete culinare - Lasagna 143884
retete culinare - Lasagna 143885
retete culinare - Lasagna 143886
retete culinare - Lasagna 143887
retete culinare - Lasagna 143888
retete culinare - Lasagna 143889
retete culinare - Lasagna 143890
retete culinare - Lasagna 143891
retete culinare - Lasagna 143892
retete culinare - Lasagna 143893

COMENTARII (31)

Sim0na 1

07.02.2012, 19:50

Delicioasa!

adnia 1

11.01.2013, 20:03

fiul meu e innebunit dupa lasagna...noroc cu Garfield, ca asa a invatat si el ce e bun

babi5 1

15.12.2013, 14:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L