Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Se prepara doua sosuri.
Primul este SOSUL RAGU - se toaca legumele si le calim intr-o lingura de unt si putin ulei de masline timp de 10 minute; apoi adugam carnea si doua cani de supa, pomodoro si lasam la fiert pentru o ora; condimentam dupa gust cu sare, piper, un praf de scortisoara, nucsoara si ghimbir.; dupa ce scade adaugam 100 de ml de lapte si mai lasam la fiert 10-15 minute.
Cel de-al doilea sos ese SOSUL BECHAMEL - intr-o olicica punem 100 g de unt si dupa ce se topeste adaugam cele 3 linguri de faina amestecand energic cu telul pentru a nu sa face cocoloase ; stingem compozitia cu cele 600 ml de lapte si lasam la fiert pana da un clocot amestecand prin ele.
Foilea de lasagna se fierb in apa clocotia cu sare ( sunt gata cand se vor ridica la suprafata).
Asamblarea se face astfel : unt pe fundul vasului de yena - sos bechamel-un strat de foi de lasagna( cate considerati, in vasul meu au intrat cate 4) - sosul ragu-sos bechamel-parmeza- strat de foi de lasagna ;
Am repetat procedeul pana ce am terminat toata compozitia; pe ultima foaie de lasagna punem pe alocuri firicele de unt, urmat de sosul bechamel si mult mult parmezan. Acoperim cu folie si dam la cuptor pentru 25-30 de minute la foc mediu. Pofta buna!
1
un vas mai adanc pentru preparare este perfect
2
sa nu va speriati ca este prea lichida compozita! cand se vad raci se va inchega
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult