Lasagna

de gaby_gabytza in Lasagna, 9 Feb 2013 | 1608 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de lasagne
  • unt
  • 2 oua
  • cascaval
  • pentru sosul de carne
  • 600 g carne tocata
  • 3 linguri pasata de tomate
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1 pahar vin alb
  • busuioc
  • pentru sosul Bechamel
  • 3 linguri unt
  • 2-3 linguri faina
  • 600 ml lapte
  • 1 varf cutit nucsoara
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Sosul de carne - Calim ceapa in uleiul incalzit putin dupa care adaugam morcovul dat prin razatoare, ardeiul tocat. Adaugam 1/2 cana de apa si lasam sa fiarba. Cand a inceput sa scada apa adaugam carnea tocata si amestecam. Adaugam vinul si condimentele dupa gust, sare, piper si busuioc. Amestecam din cand in cand pana se evapora vinul. 

Sosul Bechamel - Intr-o cratita topim untul si adaugam faina. Amestecam continuu cca 1-2 minute (cat sa se prajeasca un pic). Adaugam laptele caldut si amestecam cu telul incontinuu in cratita pana incepe sa se ingroase. Luam de pe foc si condimentam cu condimente dupa gust. 

Intr-o tava termorezistenta ungem cu unt asezam un rand de foi un strat de sos de carne si deasupra sos de Bechamel. Dupa deasupra adaugam cascaval ras si iar adaugam un strat de foi-strat de sos de carne-sos Bechamel si cascaval ras.Iar la final mai adaugam un strat de foi. Batem cele 2 oua bine si turnam deasupra adaugam cascaval ras si dam la cuptor cca 40 min

 

RETETA IN IMAGINI

Lasagna-0
Lasagna-1

COMENTARII (14)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

10.02.2013, 10:29

ms ruxyrux

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

10.02.2013, 10:30

ms panacris

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

10.02.2013, 10:30

ms rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!