Lasagna

de bianca92 in Lasagna, 14 Noi 2013 | 3731 vizualizari

 

Bogata in calorii dar buna de te lingi pe degete :X

 

INGREDIENTE

Sos din carne:

  • 2 cepe mari
  • putin ulei (cam 2 linguri)
  • 2 linguri pasta de ardei (eu am pus pasta din borcan preparata de bunica)
  • 1kg carne tocana (mix porc si vita)
  • 2 morcovi razuiti
  • sare (dupa gust)
  • piper (dupa gust)
  • 1 litru bulion (daca aveti ketchup preparat in casa puteti sa puneti 500 mil bulion si 500 ml ketchup)
  • mirodenii ( oregano, busuioc, cuisoare)

Sos alb:

  • 100 gr unt
  • 4 linguri faina
  • 800 ml lapte
  • 4 catei usturoi
  • sare, piper (dupa gust)
  • 70 gr cascaval razuit
  • o cutie foi de lasagna
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Sosul din carne:

Intr-o cratita se caleste putin ceapa (taiata marunt) cu pasta de ardei apoi se adauga carnea tocata. Se amesteca incontinuu  pentru ca aceasta sa nu se prinda. Dupa ce carnea are o culoare deschisa, se toarna bulionul si se adauga sarea, piperul si morcovul razuit. Se lasa la fiert circa 30 minute. Se condimenteaza cu oregano, busuioc si cuisoare si se mai lasa pe foc 10 minute.

Sosul alb:

Untul se topeste intr-o cratita dupa care se adauga treptat faina si se amesteca tot timpul. Apoi se adauga putin cate putin laptele amestecandu-se incontinuu pentru a nu se face cocoloase. Se adauga usturoiul zdrobit sarea si piperul. Dupa ce incepe sa fiarba se adauga cascavalul ras si se lasa pe  foc pana se ingroasa compozitia amestecand continuu.

Montare:

Pe fundul tavii se pune o foaie de copt care se unge cu putin sos de carne sau cu putin bulion. Apoi se aseaza un rand de paste de lasagna. Peste acestea se toarna un strat de sos din carne, iar peste acesta se toarna un strat de sos alb, iar apoi se razuieste un strat de cascaval. Se repeta operatiunea pentru fiecare strat. La sfarsit, pe marginea tavii se toarna putin bulion (sau ketchup de casa), iar deasupra se razuieste cascaval (cu cat mai mult cascaval cu atat e mai buna lasagna).

Tava se acopera cu o folie si se lasa la cuptor 25 minute dupa care se ia folia si se mai lasa 15 minute.

 

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Pentru a fi cat mai usoara montarea recomand sa preparati sosul alb ultimul sau daca vreti sa le preparati deodata, asigurati-va ca va apucati de sosul alb nu mai repede de 10-15 minute inainte ca sosul de carne sa fie gata. Aceasta din cauza ca sosul alb e gata mai repede si se intareste foarte repede si va fi greu de intins la montare.

RETETA IN IMAGINI

Lasagna-0
Lasagna-1
Lasagna-2
Lasagna-3
Lasagna-4
Lasagna-5
Lasagna-6
Lasagna-7

COMENTARII (19)

tanyapatap 1

16.11.2013, 18:47

Bya Ralu 1

19.11.2013, 01:03

da ce bine arata

mihaelam90 1

20.12.2013, 22:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04