Lasagna

de bianca92 in Lasagna, 14 Noi 2013 | 7469 vizualizari

 

Bogata in calorii dar buna de te lingi pe degete :X

 

INGREDIENTE

Sos din carne:

  • 2 cepe mari
  • putin ulei (cam 2 linguri)
  • 2 linguri pasta de ardei (eu am pus pasta din borcan preparata de bunica)
  • 1kg carne tocana (mix porc si vita)
  • 2 morcovi razuiti
  • sare (dupa gust)
  • piper (dupa gust)
  • 1 litru bulion (daca aveti ketchup preparat in casa puteti sa puneti 500 mil bulion si 500 ml ketchup)
  • mirodenii ( oregano, busuioc, cuisoare)

Sos alb:

  • 100 gr unt
  • 4 linguri faina
  • 800 ml lapte
  • 4 catei usturoi
  • sare, piper (dupa gust)
  • 70 gr cascaval razuit
  • o cutie foi de lasagna
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Sosul din carne:

Intr-o cratita se caleste putin ceapa (taiata marunt) cu pasta de ardei apoi se adauga carnea tocata. Se amesteca incontinuu  pentru ca aceasta sa nu se prinda. Dupa ce carnea are o culoare deschisa, se toarna bulionul si se adauga sarea, piperul si morcovul razuit. Se lasa la fiert circa 30 minute. Se condimenteaza cu oregano, busuioc si cuisoare si se mai lasa pe foc 10 minute.

Sosul alb:

Untul se topeste intr-o cratita dupa care se adauga treptat faina si se amesteca tot timpul. Apoi se adauga putin cate putin laptele amestecandu-se incontinuu pentru a nu se face cocoloase. Se adauga usturoiul zdrobit sarea si piperul. Dupa ce incepe sa fiarba se adauga cascavalul ras si se lasa pe  foc pana se ingroasa compozitia amestecand continuu.

Montare:

Pe fundul tavii se pune o foaie de copt care se unge cu putin sos de carne sau cu putin bulion. Apoi se aseaza un rand de paste de lasagna. Peste acestea se toarna un strat de sos din carne, iar peste acesta se toarna un strat de sos alb, iar apoi se razuieste un strat de cascaval. Se repeta operatiunea pentru fiecare strat. La sfarsit, pe marginea tavii se toarna putin bulion (sau ketchup de casa), iar deasupra se razuieste cascaval (cu cat mai mult cascaval cu atat e mai buna lasagna).

Tava se acopera cu o folie si se lasa la cuptor 25 minute dupa care se ia folia si se mai lasa 15 minute.

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pentru a fi cat mai usoara montarea recomand sa preparati sosul alb ultimul sau daca vreti sa le preparati deodata, asigurati-va ca va apucati de sosul alb nu mai repede de 10-15 minute inainte ca sosul de carne sa fie gata. Aceasta din cauza ca sosul alb e gata mai repede si se intareste foarte repede si va fi greu de intins la montare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lasagna