Lasagna

de elucubratiiculinare in Lasagna, 13 Dec 2013 | 4135 vizualizari

 

cine poate refuza asa ceva?

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de vițel
  • 500 g cârnați
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sos marinara
  • foi lasagna
  • 400 g brânză de vaci
  • 200 g mozzarella
  • 2 ouă
  • 600 g mozzarella
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Pregătim din timp sosul marinara.

Cârnații se curăță de membrana exterioară și se dau prin mașina de tocat împreună cu carnea de vițel. Călim în 2-3 linguri ulei de măsline carnea tocată, adăugăm 100 ml apă și lăsăm să fiarbă până scade tot sosul, după care adăugăm jumătate din cantitatea de sos marinara și amestecăm bine.

Pregătim foile de lasagna conform instrucțiunilor de pe ambalaj - unele cer să fie opărite înainte de utilizare ;)

Batem bine cele 2 ouă cu un praf de sare și piper. Adăugăm brânza de vaci și 200 g mozzarella dată pe răzătoare și amestecăm până la omogenizare. Punem jumătate din cantitatea rămasă de sos marinara - adică 1/4 din toată cantiatatea în vasul în care pregătim lasagna. Aranjăm un strat de foi. Punem jumătate din amestecul de brânză de vaci. Adăugăm 1/3 din cantitatea de mozzarella deasupra. Punem jumătate din sosul de carne. Continuăm cu foi de lasagna, restul de amestec de brânza de vaci, 1/3 mozzarella, restul de sos de carne. Punem iar foi de lasagna, 1/3 mozzarella și 1/4 din sosul marinara.

Se dă la cuptor preîncălzit la 200 grade C pentru 45-50 minute.

Servim fierbinte. Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Lasagna 284360
retete culinare - Lasagna 284361
retete culinare - Lasagna 284362

COMENTARII (14)

_Alina_ 1

14.12.2013, 10:00

Pushaa 1

14.12.2013, 21:07

mihaelam90 1

20.12.2013, 11:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: