Lasagna

de luminita20_2006 in Lasagna, 27 Mar 2010 | 2626 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata amestec
  • - 1 ceapa
  • - 1lingura pasta de rosii
  • -1 morcov
  • -1 telina pastea superioara
  • -1 conserva rosii in bulion -150 ml vin alb
  • - sare piper
  • - rozmarin
  • -2 catei usturoi
  • - patrunjel
  • sos bechamel:
  • - 300 gr lapte
  • - 2linguri faina
  • - 50 gr unt
  • - nucsora -100 gr cascaval
  • - 100 gr parmezan
  • sare
  • - foi lasagna
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Intr-o tigaie se pune ulei de masline se adauga carnea si ceapa tocata marunt se lasa sa se prajeasca 2min, apoi se adauga 100 ml vin si o lingura de pasta de tomate si se lasa sa fiarba cu capac la foc mic pana ce scade.

Morcovul se da prin razatoare, telina se taie marunt, la fel si usturoiul. In alta tigaie se pune ulei la incins se adauga morcovul cu telina si ustoroiul si se lasa sa se caleasca un pic, apoi se adauga rosile in bulion si restuld e vin si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce se ingroasa sosul. Se amesteca sosul de legume cu cel de carne si se adauga patrunjelul sare, piper si rozmarin.

Sos bechamel
Se topeste untul apoi se adauga faina se amesteca bine si se adauga cate un pic laptele. Cand s-a legat se ia de pe foc si adaugam cascaval si parmezanul ras, condimentam.

Tava de cuptor se unge cu unt se tapeteaza cu pesmet apoi se adauga:

- un rand de foi

- sos bechamel

- sosul bolognese

Reluam din nou cu foi si tot asa pana ce terminam foile si umplutura.. La final punem iarasi sos bechamel cascaval se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor. Dupa 15 min se ia folia si se mai lasa inca 20 min.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Lasagna 23882
retete culinare - Lasagna 23883
retete culinare - Lasagna 23884
retete culinare - Lasagna 23885

COMENTARII (2)

Dana Cristea - pusikmea 1

27.03.2010, 21:56

nadina73 1

30.03.2010, 20:23

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55