Lasagna

de cristeena20 in Lasagna, 2 Mai 2014 | 5624 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet de foi lasagna
  • sos bechamel (500 ml)
  • 300 gr carne tocata de vita sau amestec cu porc
  • o bucatica de carnat afumat
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lta boia
  • 1 pahar vin alb
  • ulei de masline, sare, piper, oregano uscat, busuioc verde, 2 foi dafin
  • 1 lingura concentrat de legume
  • 250 ml suc de lamaie (sau apsta de rosii amestecata cu apa fierbinte)
  • cascaval razuit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Pregatim sosul bolognese: tocam ceapa marunt si zdrobim usturoiul. Punem intr-o cratita la calit impreuna cu ulei de masline. Adaugam concentratul de legume, carnatul tocay marunt si apoi carnea tocata. Amestecam bine si dupa 3 minute aduagam vinul alb. Lasma sa fiarba acoperit cca 5 minute. Adaugam dafin,sare, piper, boiaoregano uscat , pasta de rosii diluata ciu apa clocotita si lasam la fiert cca 15-20 minute la foc mic, amestecand continuu si aduagand apa fierbinte la nevoie. La final daugam busuiocul verde tocat fin.. Dam deoparte.

Facem sosul Bechamel (vezi reteta: din 50 gr unt, 50 gr faina si 450 ml lapte) sau il cumparam gata facut de la supermarket.

 Pregatim vasul in care se face lasagna. Punem pe fund un strat de bechamel, acoperim cu un strat de foi de lasagna, avand grija sa acoperim toata suprafata, ungem foile cu bechamel cu generozitate si punem sosul bolognese. deasupra punem iar foile de lasagna, aranjandu-le bine. Apoi repetam: bechamel, bolognese si iar foile de lasagna. Deasupra trebuie sa fie foile  si mult sos bechamel . Radem cascaval si parmezan si dam la cuptorul preincalzit la cca 180 grade pt aprox.35 minute, cand devine rumena deasupra . Invelim vasul cu folie de aluminiu si lasam in cuptor cca 5 minute.

 

RETETA IN IMAGINI

Lasagna-0
Lasagna-1
Lasagna-2
Lasagna-3
Lasagna-4
Lasagna-5
Lasagna-6
Lasagna-7
Lasagna-8
Lasagna-9
Lasagna-10
Lasagna-11
Lasagna-12
Lasagna-13

COMENTARII (20)

laura_n

laura_n 1

04.05.2014, 14:34

Cris, trebuie sa te detasezi de comentariile de pe fb. exista si vor exista mereu pareri impartite. important este ca un preparat sa fie pregatit cum trebuie si sa placa celor de la masa! eu ador lasagna si nici eu nu fierb/ oparesc foile. in schimb eu folosesc supa pe care o pun in vasul de copt cat sa acopere cu totul foile, iar acestea trag toata supa!
gatesti foarte bine, mie una imi plac mult preparatele tale! :

Rux

Rux 1

04.05.2014, 14:42

Eiii naaaa...pisici mai frate! Si eu inainte o faceam cu foile nefierte dar aveam mult mult sos si se fierbeau exact cat trebuia....de-o vreme le trec ptuin prin apa fiarta cateva secunde dar tot nu inseamna ca le fierb! Da-i incolo de nemultumiti! Nu mai pune la suflet draga mea!

angyb

angyb 1

05.05.2014, 11:02

Cristina sa sti ca si eu folosesc foile fara sa le fierb pt.ca se gasesc in comert (aici in Italia) foi care chiar se precizeaza ca nu au nevoie de fierbere ,nu tine cont de comentarii rautacioase ,ai o reteta foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!