Lasagna

de Luckycake in Lasagna, 24 Iun 2014 | 5983 vizualizari

 

Este atat de usor de facut, mai ales ca eu nu obisnuiesc sa fac sos bechamel, dar daca va place cu sos bechamel puteti desigur sa inlocuiti smantana.

 

INGREDIENTE

  • Sos bolognez:
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 50 ml ulei de masline
  • 600 gr carne vita cu porc
  • 100 ml vin alb
  • 2 lingurite pasta tomate
  • 5 rosii mari curatate de coaja si taiate cuburi sau o conserva rosii
  • sare, piper
  • Foi de lasagne :
  • aprox 10-12 buc, depinde de marimea vasului, al meu a fost de 20cm *30 cm
  • 125 gr mozarelle,
  • 100 gr parmezan razuit
  • 300 gr smantana min 20% grasime
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Incepem prin a face sosul: calim ceapa in ulei pana se inmoaie ,cam 5 minute, adaugam carnea tocata si o amestecam, o sfarmam cu o lingura de lemn sa nu se faca cocoloase, apoi adaugam vinul si lasam sa scada, cam 5 minute.Adaugam si pasta tomate impreuna cu rosiile si lasam sa fiarba la foc mic cam 1 ora si jumatate

Daca sosul se ingroasa prea tare adaugam putina apa.La sfarsit asezonam cu sare si piper. Putem trece la asamblatul lasagnei: sosul cu carne trebuie sa il impartim in 4.Prima parte o punem pe fundul vasului, peste care punem 3-4 lingurite smantana, apoi 3-4 foi de lasagna , astfel incat sa acopere tot sosul, daca vasul e rotunjit pe margini , rup putin din colturile foilor de lasagna ca sa se aseze mai bine :).Apoi punem al 2-lea strat de carne, apoi 1/3 smantana si 1/3 din parmezan.

Continuam tot asa : foi, sos, smantana, parmezan.La final trebuie sa avem 3 straturi de foi lasagne, deasupra ultima portie de sos, smanatana, parmezan si mozarella taiata felii subtiri. O dam la cuptor pana se topeste mozarella si incepe sa se rumeneasca- aprox 20 – 25 minute.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

24.06.2014, 20:16

Arata nemaipomenit

Luckycake 1

24.06.2014, 21:29

va multumesc, noua tare ne place

reisnaor_2006 1

25.06.2014, 10:50

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lasagna