Lasagna

de Rocsi in Lasagna, 5 Noi 2014 | 9687 vizualizari

 

Lasagna...un preparat foarte, foarte bun, satios, cu care ne-am incantat papilele gustative. Da, ne-a placut si o sa mai fac :)

 

INGREDIENTE

Pentru sosul cu carne:

  • 600 gr carne tocata amestec
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei galben
  • 250 gr rosii decojite (eu am folosit de la Sun Food)
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 3 crengute patrunjel verde
  • 3-4 crengute marar verde

Sosul bechamel:

  • 50 gr unt
  • 50 gr faina
  • 600 ml lapte
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa oregano uscat

Mai avem nevoie de:

  • 9 foi de lasagna (pentru vasul meu atat a fost necesar)
  • 150 gr cascaval
  • 1 lingurita de unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Sosul de carne:
Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Ardeiul galben il facem cubulete mici, rosiile le tocam marunt.
Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, ardeiul, morcovul si le innabusim 3-4 minute.
Incorporam carnea tocata, amestecam bine sa nu se faca cocoloase si turnam o cana cu apa.
Lasam sa fiarba cam 10 minute, punem rosiile, condimentam cu sare si piper.
Cand a scazut zeama, adaugam pasta de tomate, mai lasam 2 minute pe foc apoi tragem tigaia deoparte.
Patrunjelul si mararul verde, le spalam, indepartam ccozile, le tocam marunt, apoi le punem peste amestecul de carne si amestecam.

Sosul bechamel:
Intr-un vas cu fundul mai gros (eu folosesc tuciul), topim untul, adaugam faina si amestecam bine.
Incepem sa turnam lapte in fir subtire, amestecam continuu cu telul, lasam sa fiarba, la foc potrivit, pana se ingroasa..
La final condimentam cu sare, piper si oregano.
Ungem un vas termorezistent cu unt, turnam un strat de sos bechamel si asezam primele foi de lasagna (3 in cazul meu).
Punem jumatate din amestecul de carne, iar sos bechamel, foi de lasagna, sos de carne, foi lasagna si deasupra restul de bechamel.

Dam cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari, il presaram deasupra.

Incingem cuptorul, reglam o temperatura potrivita si introducem vasul.
Verificam din cand in cand preparatul nostru si cand deasupra este rumenit inseamna ca este gata. Cam in 50-55 de minute se face.
Scoatem lasagna din cuptor, lasam putin sa se racoreasca si servim!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Lasagna 350680
retete culinare - Lasagna 350681
retete culinare - Lasagna 350682
retete culinare - Lasagna 350683
retete culinare - Lasagna 350684
retete culinare - Lasagna 350685
retete culinare - Lasagna 350686
retete culinare - Lasagna 350687
retete culinare - Lasagna 350688
retete culinare - Lasagna 350689

COMENTARII (48)

Rocsi 1

08.11.2014, 21:56

Multumesc mult Claudia

Raisha 1

24.01.2015, 22:50

Foarte buna! mi-ar place sa incerc...

Rocsi 1

25.01.2015, 10:21

Raisha, eu tot pentru prima data am facut

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21