Lasagna

de noiinbucatarie in Lasagna, 23 Apr 2016 | 748 vizualizari

 

O mancarica foarte buna, gustoasa, cu sos bechamel. Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/lasagna/

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
    • 1 pachet foi pentru lasagna(eu am folosit foi pentru cennelloni)
    • 500 g carne tocata
    • 2 linguri de bulion
    • 1 ceapa
    • sare, piper
    • 100 g cascaval
    • 1 ou
    Pentru sos bechamel:
    • 200 g unt
    • 2 linguri de faina
    • 450 ml lapte
    • oregano
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Se taie ceapa marunt si se pune la calit pana cand devine aurie. Adaugam carnea,1 cescuta de apa, bulion, sare si piper dupa gust si lasam pentru 10 minute pe foc.

Separat pegatim sosul bechamel: punem untul la topit intr-o cratita. Cand este perfect topit, adaugam faina in ploaie si apoi laptele in fir usor. Mestecam continuu pana cand capata consistenta unei smantani. Adaugam oregano in sosul bechamel.

Ungem o cratita cu unt topit si adaugam un strat de foi pentru lasagna. Eu am folosit foi pentru canelloni, sunt la fel de potrivite. Intai le-am lasat 10 minute in apa clocotita sa se inmoaie si apoi le-am folosit.

Peste foile de lasagna adaugam jumatate din compozitia de carne si peste aceasta jumatate din sosul bechamel.

Adaugam apoi un strat de cascaval ras. Apoi un alt strat de foi de lasagna, restul de carne si restul de sos becahmel ramas. Ultima data adaugam foi de lasagna, iar peste ele un ou batut si cascaval ras.

Dam la cuptor pentru aprox. 50 de minute.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui sosul bechamel cu sos de rosii daca va place mai mult.

2

Puteti suprapune mai mute straturi de foi si carne.

RETETA IN IMAGINI

Lasagna-0
Lasagna-1
Lasagna-2
Lasagna-3
Lasagna-4

COMENTARII (14)

Gherca Daniela 1

24.04.2016, 15:15

foarte buna!

noiinbucatarie 1

24.04.2016, 18:51

Camelya 1

12.05.2016, 12:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04