Lasagna alla bolognese

de Dana_Retetegg in Lasagna, 8 Dec 2011 | 4992 vizualizari

 

Best thing ever!!! Mega delicioasa, n-are cum sa nu va placa!!

 

INGREDIENTE

  • foi de lasagna (Monte Banato);

pt sosul bechamel:

  • 4 linguri de unt,
  • 3-4 linguri de faina,
  • 500 ml lapte,
  • sare, piper alb,
  • nucsoara macinata;

pt sosul bolognese:

  • 600 gr carne tocata de porc,
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov,
  • 300 ml sos de rosii,
  • 1 pahar (150 ml) apa,
  • sare, piper,
  • busuioc,
  • patrunjel,
  • 2 linguri ulei de masline.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna alla bolognese:

*Prima data am pregatit sosul bolognese:

Am taiat fin ceapa si morcovul si le-am pus la calit in ulei de masline.

Am adaugat peste ele carnea tocata si 1 pahar cu apa. Am lasat sa fiarba la foc mic pana s-a evaporat apa.

Am adaugat apoi sosul de rosii, busuioc, sare si piper. Am lasat 20 de minute pe foc.

Cu 5 minute inainte de final am pus si patrunjelul tocat.

*A urmat sosul bechamel:

Am topit untul intr-o tigaie.

Am adaugat faina si am omogenizat.

Apoi am adaugat treptat laptele amestecand continuu.

Am adaugat sare, piper alb si nucsoara.

*Asamblarea:

Intr-un vas cu apa fierbinte am scufundat pe rand fiecare foaie de lasagna timp de 1 minut. Nu e neaparat necesar dar eu am vrut sa fiu sigura ca nu vor ramane nefacute in timpul coacerii.

Intr-o tava am pus cateva linguri de sos bechamel, l-am intins uniform apoi am adaugat un rand de foi.

Am adaugat inca un strat de sos bechamel apoi unul de sos bolognese. Am pus si cascaval ras pe fiecare strat.

Continuam asa cateva straturi.

La final punem un strat de foi, sos bechamel si cascaval ras.

Am pus tava la cuptor la foc mediu. Pe cutie scria sa o acopar cu folie de aluminiu, dar eu am lasat-o descoperita.

Am lasat-o aproximativ 40-45 de minute. Daca va place mai rumena la suprafata mai merge lasata inca 10 minute.

E mega, mega delicioasa! Necesita ceva timp si rabdare dar merita din plin!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna alla bolognese" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu carne tocata