Lasagna Bolognese

de RataciriCulinare in Lasagna, 15 Mar 2015 | 1542 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Sos Bolognese:
  • 500 g carne tocata vita,
  • 500 g rosii tocate cubulete in sos,
  • 200 ml apa,un morcov,
  • 3 catei usturoi,o ceapa,sare, piper, foaie de dafin,
  • condimente de Provence.
  • Ingrediente Sos Bechamel:
  • 500 ml lapte,
  • 60 g faina,
  • 50 g unt,
  • nucsoara, sare.
  • Ingredinete lasagna:
  • 1/2 pachet foi de lasagna,
  • 300 g mozzarela rasa,
  • 200 g parmezan ras,
  • Sos Bechamel,
  • Sos Bolognese.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna Bolognese:

Mod de preparare Sos Bolognese:

Mixam ceapa, morcovul si cateii de usturoi impreuna cu sarea, piperul si condimentele, turnam 20 ml ulei de masline intr-o cratita si calim amestecul de legume impreuna cu carnea de vita pana se inmoaie (2-3 minute). Adaugam rosiile si apa si lasam la foc mic timp de 60 minute amestecand din cand in cand, compozitia trebuie sa fie ca un sos.

Mod de preparare Sos Bechamel:

Topim untul intr-o cratita cu fund dublu, adaugam faina si amestecam continuu, adaugam laptele treptat, sarea si nucsoara, lasand sa fiarba 20 de minute. Sosul se tine la cald (atentie sa nu prinda crusta).

Mod de preparare Lasagna:

Intr-un vas dreptunghiular, termorezistent asezam in straturi foile de lasagna, sosul bechamel, parmezan si sosul bolognese. Repetam procesul pentru a obtine 4 straturi iar ultimul strat sa fie alcatuit din foaie de lasagna, sos bechamel, parmezan si mozzarela.

Bagam totul la cuptor pentru 30 minute (pana se gratineaza mozzarela).

 

RETETA IN IMAGINI

Lasagna Bolognese-0
Lasagna Bolognese-1

COMENTARII (6)

dantes

dantes 1

16.03.2015, 07:56

Buna!

Rocsi

Rocsi 1

16.03.2015, 21:09

Buna!

monik80

monik80 1

18.03.2015, 21:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12