Lasagna cu branza si bacon

de Rocsi in Lasagna, 11 Aug 2016 | 1052 vizualizari

 

Nu prea ar fi multe de zis la o asemenea reteta. Simpla, buna, satioasa, exact de ce avem nevoie dupa o zi de munca.

 

INGREDIENTE

    • 6 foi de lasagna
    • 350 gr cas de vaca
    • 100 gr bacon cubulete
    • 1 lingura parmezan ras
    • 2 oua
    • 1 lingura plina cu smantana
    • 3-4 crengute patrunjel verde
    • sare
    • piper

Pentru crusta:

  • 1 ou
  • 1 lingura smantana
  • 150 gr mozzarella
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu branza si bacon:

Intr-o cratita punem apa, presaram putina sare si o transferam pe foc. Cand incepe apa sa clocoteasca, dam drumul foilor de lasagna si le fierbem 3-4 minute. Dupa acest timp, scoatem cu ajutorul unei palete, cate o foaie si le asezam pe hartie de copt, dar nu una peste alta ca se vor lipi. Intr-un bol amestecam branza faramitata, cu ouale si smantana. Tocam marunt patrunjelul si il adaugam peste branza. La final punem baconul, parmezanul, sare si piper dupa gust. Ungem doua vase, micute de ceramica, cu unt. Punem cate o foaie si jumatate de lasagna, apoi impartim compozitia de branza in ambele vase, o nivelam. Peste branza punem iar cate o foaie si jumatate de lasagna. Oul il batem spuma cu smantana, apoi turnam in ambele vase. Mozzarella o rupem bucatele si punem deasupra. Introducem vasele in cuptorul incins, la o temperatura potrivita (cam la 160 de grade). Lasam sa se rumeneasca frumos lasagna noastra, apoi o scoatem din cuptor. O lasam putin sa se racoreasca si servim. Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

Lasagna cu branza si bacon-0
Lasagna cu branza si bacon-1
Lasagna cu branza si bacon-2
Lasagna cu branza si bacon-3
Lasagna cu branza si bacon-4
Lasagna cu branza si bacon-5
Lasagna cu branza si bacon-6
Lasagna cu branza si bacon-7
Lasagna cu branza si bacon-8
Lasagna cu branza si bacon-9
Lasagna cu branza si bacon-10

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (40)

Rocsi 1

14.08.2016, 20:32

Multumesc Ancutsa

elucubratiiculinare 1

15.08.2016, 08:52

super

Rocsi 1

17.08.2016, 19:50

Multumesc Elucu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41