Lasagna cu carne

de Miha in Lasagna, 10 Sep 2009 | 9662 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • sosul Bechamel:
  • 50 g unt
  • 2 linguri faina
  • 200 ml lapte
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • sare si piper
  • sosul Bolognese:
  • 200 ml suc de rosii
  • 2 rosii
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 piept de pui
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • rozmarin si busuioc
  • sare si piper
  • In plus:
  • 1 pachet lasagna
  • 200 g cascaval
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu carne:

Sos Bechamel:


Untul il punem la topit,apoi adaugam faina si amestecam continuu,sa nu faca cocoloase. Punem si laptele,cate putin,apoi condimentele.Se lasa la racit.


Sosul Bolognese:


Legumele tocate marunt le inabusim in uleiul de masline,la foc mic.Adaugam carnea tocata si sucul de rosii.Condimentam si potrivim gustul de sare.


Intr-o tava unsa cu unt se pune un strat de foi de lasagna,se unge cu sos Bechamel,apoi cu sos Bolognese.Se procedeaza intocmai pana se tremina foile de lasagna si umplutura.


Se stopeste cu suc de rosii si putina apa,se acopera cu cascaval ras si se da la cuptor,la foc medu,pana se rumeneste.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Lasagna cu carne 7488
retete culinare - Lasagna cu carne 7489

COMENTARII (13)

Brindusa 1

26.01.2010, 21:31

Buna rau. Eu sunt innebunita dupa lasagna.
Incearca data viitoare (daca nu mananca si copilul) sa pui niste vin in sosul Bolognese.

babi5 1

14.10.2013, 17:49

ralu_ca 1

14.10.2013, 19:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI