Lasagna cu carne

de simona72 in Lasagna, 18 Aug 2013 | 19102 vizualizari

 

Este o reteta extrem de placuta si usor de facut. Se poate face in mai multe feluri, cu carne sau fara, doar cu legume, intre straturile de placi de paste se pot pune dupa preferinte sosurile si legumele....

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie foi lasagna
  • pt umplutura:
  • 400 gr carne vitel
  • 400 gr pulpa de porc
  • 1 ceapa
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • amestec de condimente(garam masala, berbere, 5 arome...de care va place)
  • 1/2 lingurita boia(afumata am pus eu)
  • 250 gr cascaval(feliat am avut eu)
  • pt sosul de rosii:
  • 1 kg rosii
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita sos piri piri(sau orice sos iute)
  • 1-2 linguri sos de ardei copt(gulas de casa)
  • pt sosul bechamel:
  • 500-600 ml lapte
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri unt
  • 2 lingurite de faina
  • sare
  • nucsoara
  • piper alb
  • pt uns tava:
  • 1 lingura unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu carne:

Ceapa se spala si se taie marunt si se caleste in putin ulei de masline. Carnea tocata se adauga peste ceapa si se caleste impreuna, amestecand intr-una in carne pana se desface si nu mai este albicioasa, iar apoi se continua calirea pana scade apa pe care a lasat-o carnea. Dupa ce carnea a fost calita eu am mai dat-o inca odata prin robot pt ca prima oara cand am tocat-o la robot a ramas cam mare. Se adauga condimentele dupa gust si se amesteca compozitia. 

Pt sosul de rosii: rosiile se curata de coaja, se trec prin blender si se pun pe foc. se lasa pana mai scade si se mai ingroasa putin sosul si se adauga sare, piper, sos iute dupa gust si pasta de ardei copti.

Pt sosul bechamel: se pune uleiul de masline si untul,  iar cand acestea s-au incins se adauga faina si se amesteca cu un tel sa se desfaca. Se adauga laptele cate putin, iar in tot acest timp amestecam cu telul sa nu se prinda si sa nu se faca cocoloase. Trebuie sa aiba consistenta unei smantani mai subtiri si se adauga sare si piper alb dupa gust si nucsoara proaspat rasa.

Pt asamblare: ne trebuie o tava termorezistenta unsa bine cu unt. Foile de lasagna inainte de a fi puse in tava le trec prin apa, asa ca-mi pregatesc langa mine un castron cu apa prin care trec foile. Punem un strat de foi in tava unsa cu unt, sos de rosii sa acopere bine foile, carne tocata, sos bechamel, cascaval ras sau feliat cum am avut eu. Repetati cu foi, sos rosu, carne, sos alb, cascaval pana terminati ingredientele, iar deasupra sa va ramana cascaval. Dati tava la cuptorul incins la 180 gr pt 30 minute si mai lasati tava in cuptor cu usa deschisa inca 10 minute.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

rosiile se pot inlocui cu rosii in suc la conserva sau suc de rosii

2

puteti sa puneti si altfel straturile:sos alb, sos rosu, carne

3

in loc de carne puteti sa folositi vinete, dovlecei, facuti pe gratar prima oara

4

inainte sa o serviti, sa o lasati sa se racesca, sa fie calda, sa nu fie fierbinte ca aveti toate sansele sa se imprastie, iar sosul sa curga

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Lasagna cu carne 252649
retete culinare - Lasagna cu carne 252650
retete culinare - Lasagna cu carne 252651
retete culinare - Lasagna cu carne 252652
retete culinare - Lasagna cu carne 252653
retete culinare - Lasagna cu carne 252654
retete culinare - Lasagna cu carne 252655
retete culinare - Lasagna cu carne 252656
retete culinare - Lasagna cu carne 252657
retete culinare - Lasagna cu carne 252658
retete culinare - Lasagna cu carne 252659
retete culinare - Lasagna cu carne 252660
retete culinare - Lasagna cu carne 252661
retete culinare - Lasagna cu carne 252662
retete culinare - Lasagna cu carne 252664
retete culinare - Lasagna cu carne 252665
retete culinare - Lasagna cu carne 252666

COMENTARII (43)

jolygina 1

21.08.2013, 18:52

Alexandra Burz 1

23.08.2013, 19:39

un deliciu

Pushaa 1

05.02.2014, 13:19

o bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L