Lasagna cu carne de curcan

de Irina in Lasagna, 19 Noi 2013 | 15250 vizualizari

 

Reteta asta de lasagna o am de ceva vreme preparata, bine ca n-am uitat de ea...

 

INGREDIENTE

  • 8 foi de lasagne
  • 400-500 g carne de curcan tocata
  • 2 cepe
  • ulei extravirgin de masline
  • sare
  • piper 
  • busuioc
  • 1 ceasca de apa
  • suc de rosii
  • 200 g parmezan ras
  • Pt sosul bechamel:
  • 50 g unt
  • 50 g faina alba
  • 900 ml lapte
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu carne de curcan:

Desi dureaza putin mai mult prepararea ei, reteta de lasagna e foarte usor de facut. Practic pregatim doua sosuri, unul de carne si unul bechamel pe care le montam, pe rand, peste foile de lasagna. 

Am pregatit ingredientele pentru sosul ragu. Acesta l-am facut intr-un vas Zepter.

Am pus vasul la incins, gol, acoperit cu capacul. Cand acul indicator a ajuns in zona verde am turnat putin ulei si ceapa tocata marunt. Am amestecat si am adaugat imediat si carnea. Am amestecat din nou, am adaugat putina apa si am acoperit vasul cu capacul.

Carnea se gateste in continuare in vas, cu focul oprit. Cand acul indicator a coborat in zona galbena, carnea este facuta. 

Am adaugat sare si piper, putin busuioc tocat si sucul de rosii. Fara sa mai acopar vasul cu capacul am mai lasat cateva minute pe foc si am oprit.

Sosul bechamel:

Am pus untul la topit intr-o tigaie, apoi am adaugat faina si laptele cald treptat, amestecand si iar turnand, pentru a obtine un sos fara cocoloase. Am adaugat putina sare la final.

Acum, ca ambele sosuri sunt preparate, trecem la asamblare:

Am uns peretii unui vas termorezistent cu unt, dupa care am pus un strat de sos bechamel, unul de sos ragu si am presarat putin parmezan ras.

Am pus deasupra foi de lasagna. Forma mea fiind dreptunghiulara, am pus doar doua foi, una langa alta, pe lungime.

Am repetat operatiunea: peste foi am pus sos bechamel, sos ragu si parmezan ras.

Peste ultimul strat de foi si sosuri am presarat putin mai mult parmezan.

Am pus forma in cuptorul incalzit la 220 grade pentru aprox 20 de minute, pana stratul de deasupra a prins o culoare aurie. 

Am lasat la racit lasagna, dupa care am taiat-o, am asezat-o pe un platou si am ornat-o cu frunzulite de busuioc.

Pofta buna! 

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Lasagna cu carne de curcan 279448
retete culinare - Lasagna cu carne de curcan 279449
retete culinare - Lasagna cu carne de curcan 279450
retete culinare - Lasagna cu carne de curcan 279451
retete culinare - Lasagna cu carne de curcan 279454
retete culinare - Lasagna cu carne de curcan 279455
retete culinare - Lasagna cu carne de curcan 279456
retete culinare - Lasagna cu carne de curcan 279457
retete culinare - Lasagna cu carne de curcan 279458
retete culinare - Lasagna cu carne de curcan 279459
retete culinare - Lasagna cu carne de curcan 279460
retete culinare - Lasagna cu carne de curcan 279461
retete culinare - Lasagna cu carne de curcan 279462
retete culinare - Lasagna cu carne de curcan 279463
retete culinare - Lasagna cu carne de curcan 279464
retete culinare - Lasagna cu carne de curcan 279465
retete culinare - Lasagna cu carne de curcan 279466
retete culinare - Lasagna cu carne de curcan 279467

COMENTARII (24)

madalinanicoleta 1

27.11.2013, 17:03

arata senzational!!!!!!!!!

deyutzky 1

24.01.2014, 20:32

crinined 1

28.10.2014, 20:57

Lasagna e un preparat extraordinar! Reteta ta arata irezistibil!! Am facut si eu http://gatitcudragoste.blogspot.ro/2014/10/lasagna-de-casa.html

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!