Lasagna cu carne de vitel

de alexandranistor in Lasagna, 24 Oct 2014 | 1664 vizualizari

 

Desi reteta originala se bazeaza pe doi tipuri de carne, prefer carnea de vitel pentru lasagna pt. ca face ca preparatul sa nu mai fie atat de greu si de satios. Am incercat de asemenea si carnea de pui si iese de asemenea gustos, dar nu se compara cu carnea proaspata de vitel.

 

INGREDIENTE

  • 300 g carne de vitel
  • 1 ceapa alba
  • 1-2 cani de supa
  • 7 linguri cu varf de faina
  • 1 ou
  • 1 lingura pesmet
  • 200 g de unt
  • 500 g de lapte
  • 250 g de smantana
  • 300 g bulion
  • 200 g cascaval
  • sare, piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu carne de vitel:

Intr-o tigaie mai mare, sau wok (eu prefer wokul) se pun vreo 2 linguri de ulei, se lasa la incins si se caleste ceapa fara sa se arda. Apoi se adauga carnea, sare, piper si se amesteca pana cand se rumeneste uniform. Dupa ce carnea a prins culoare se adauga supa (eu de regula, fierb un ibric de apa si adaug un cubulet de delicat) si se pun deasupra 2 liguri de faina. Se amesteca incontinuu, pana cand sosul devine gros. Se ia tigaia de pe foc si se lasa la racit.

Intre timp se pregateste sos bechamel din lapte, unt si faina. Pentru acesta topiti untul la foc mic, adaugati restul de faina si completati incet cu lapte incercand sa nu faceti cocoloase. Dupa ce s-a ingrosat suficient bechamelul, opriti focul si apucati-va de tava.

Aceasta se unge bine cu un strat de bechamel pe fund. Dupa ce ungeti tava, luati un bol si amestecati smantana si bulionul. Peste bechamelul din tava puneti un strat de foi de lasagna. Verificati daca s-a racit cat de cat carnea, adaugati un ou crud in compozitie, pesmetul si o mana de cascaval ras; amestecat si umplutura este gata. Cu o lingura, puneti un strat de carne peste foi. Peste carne puneti un strat uniform de sos din bulion si smantana si un pumn de cascaval ras. Continuati cu urmatorul strat, aplicand bechamel peste fiecare. La sfarsit, cand ati pus ultimul strat, ungeti cu mai mult bechamel, sos din bulion si smantana si cascaval. Acoperiti cu folie de aluminiu si bagati la cuptor timp de 30 min. Dupa 20 min, scoateti folia de aluminiu si mai lasati 10 minute sa se rumeneasca.

 

TIPS-URI

1

pentru servire, lasati-o sa se odihneasca cel putin 15-20 minute, altfel taierea si portionarea vor fi foarte dificile.

2

Pentru o culoare mai aprinsa la rumenit, adaugati mai mult sos de bulion cu smantana (eu de obicei suplimentez cantitatea special pt. asta)

COMENTARII (5)

Xandrinne 1

25.10.2014, 11:19

Gherca Daniela 1

25.10.2014, 22:33

Rocsi 1

26.10.2014, 10:50

Bine ai venit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25