Lasagna cu carne si ciuperci

de Panacris in Lasagna, 2 Feb 2012 | 4306 vizualizari

 

Daca s/a dat startul la lasagna va ofer si reteta mea!!! Pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • foi de lasagna 400 g.
  •  carne tocata amestec porc si vita 400 g. 
  • ciuperci champignon 200 g.
  • ulei de masline 25 g.
  • cascaval din lapte de vaca 100 g.
  • bulion din rosii 50 ml.
  • oua 2 bucati
  • sare iodata
  • piper proaspat macinat
  • oregano 
  • faina 50 g
  • unt 50 g.
  • lapte 300 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu carne si ciuperci:

Ciupercile se curata, se spala si se taie felii julienne. Intr/un vas Wok se pune uleiul de masline la incins, se adauga carnea tocata si ciupercile feliate. Se lasa la dinstuit la foc mic, cca. 25 de minute, se adauga sosul de rosii si cand se raceste compozitia se adauga si ouale. Se asezoneaza de sare si piper, apoi se amesteca bine pana se omgenizeaza toate ingredientele.

Se prepara sosul bechamel astfel: se topeste untul pe un vas Bain-Marie, se adauga faina si laptele fierbinte, amestecandu/se energic ca sa nu faca cocolase.

Se incepe montarea lasagnei, se aseaza un strat de sos becahemel pe fundul tavii, apoi foi de lasagna nefierte, sos de carne si ciuperci, se presara oregano, si se continua pana se termina ingredientele. Ultimul strat trebuie sa fie sos bechamel si cascaval ras. Se pune la cuptorul preincins, cca. 50 de minute, la foc potrivit.

 

 

TIPS-URI

1

ciupercile proaspete pot fi inlocuite cu ciuperci congelate au din conserva.

RETETA IN IMAGINI

Lasagna cu carne si ciuperci-0
Lasagna cu carne si ciuperci-1
Lasagna cu carne si ciuperci-2
Lasagna cu carne si ciuperci-3
Lasagna cu carne si ciuperci-4

COMENTARII (12)

Ina

Ina 1

02.02.2012, 14:13

o bunatate!

Panacris

Panacris 1

02.02.2012, 14:24

Xandrinne

Xandrinne 1

25.07.2014, 22:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!