Lasagna cu legume, branza si nuci caju

de Rux in Lasagna, 15 Noi 2010 | 4406 vizualizari

 

O delicatesa adevarata, care iti incanta pe deplin papilele gustative, mai ales daca esti vegetarian.

 

INGREDIENTE

  • 60 gr unt
  • 450 ml supa de legume( sau apa)
  • 300 ml lapte
  • 1/4 lingurita sare
  • piper negru
  • nucsoara macinata un praf
  • 1 lingura rasa mustar Dijon
  • 125 gr branza Feta
  • 200 gr lasagna proaspete
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 gr nuci caju maruntite la blender
  • 1 dovlecel taiat felii
  • 1 vanata curatata si taiata felii pe lung si apoi jumatati
  • 125 gr ciuperci taiate
  • 1 catel mare de usturoi zdrobit
  • 250 gr ricotta
  • 30 gr parmezan ras
  • frunze proaspete de busuioc pentru ornat( eu nu am avut)        
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu legume, branza si nuci caju:

1. Topim untul intr-o tigaie si adaugam ceapa, o lasam doar sa se inmoaie nu sa se prajeasca. Se adauga faina, se prajeste un minut apoi supa de legume( apa) si laptele. Se amesteca bine sa se uniformizeze. Se adauga, sarea , piperul, mustarul si se mai tine pe foc mic inca doua minute. Se ia de pe foc, se adauga branza feta si se topeste usor....se acopera cu capac si se da deoparte.

2. Se fierb lasagnele se scurg bine. Se incinge uleiul in tigaie si se prajesc nucile caju maruntite 1 minut. Se pun nucile intr-un bol si in aceeasi tigaie se adauga legumele se tin cate doua trei minute pe foc apoi usturoiul si se prajesc rapid inca 2 minute. Se adauga nucile si se iau de pe foc.

3. Se unge o tava( vas) rezistenta la cuptor cu unt, se aseaza un strat de lasagne, deasupra jumatate din branza ricotta si apoi legumele. Se acopera cu o treime din sosul de branza, apoi se repeta straturile terminand cu cel de lasagne. Se toarna restul de sos si se presara parmezan.

Se coace o ora la 180 grade. Se decoreaza dupa dorinta.

Si pofta mare desigur!

 

 

COMENTARII (11)

vanilla

vanilla 1

19.11.2010, 15:14

foarte interesanta combinatie!!!

MIUTA

MIUTA 1

21.11.2010, 15:51

Rux

Rux 1

19.03.2011, 17:01

Multumeeesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!