Lasagna cu piept de pui si ciuperci

de merisor in Lasagna, 18 Iun 2016 | 1075 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun pentru un prânz gustos și sățios, sau pentru o cină savuroasă decât o lasagna cu piept de pui și ciuperci?


Este de-a dreptul delicioasă!


 

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de lasagna
  • 750 g piept de pui
  • 500 g ciuperci din conservă
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 căpățână de usturoi
  • 400 g pastă de roșii
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • oregano
  • 1 legatură mărar
  • 1 legatură pătrunjel
  • 30 ml ulei de măsline
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 100 g unt
  • 100 g făină
  • 750 ml lapte
  • nucșoară
  • piper
  • sare
  • În plus:
  • 50 g cașcaval afumat
  • 50 g mozzarella
  • frunze de busuioc
  • boia de ardei dulce și iute
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu piept de pui si ciuperci:

Tocăm carnea de pui, o condimentăm cu sare, piper, cimbru, busuioc și oregano și o lăsăm să se odihnească până pregătim celelalte ingrediente.

Tocăm ceapa, radăcinoasele și usturoiul și le inăbușim în ulei de măsline cu puțină apă, apoi, când sunt pătrunse, adăugăm pieptul de pui tocat și amestecăm bine ingredientele.

După câteva minute, adăugăm și ciupercile tocate mai mărunt și scurse bine, iar când toate ingredientele sunt bine pătrunse, adăugăm pasta de roșii.

Lasăm acest sos roșu sa se prepare încă 10 minute, timp în care îi potrivim gustul cu sare și condimente, iar la final, adăugăm verdeața tocată mărunt.

Pentru sosul bechamel, punem untul la topit și desfacem făina în el, apoi diluăm treptat, compoziția obținută, cu lapte fierbinte.

Potrivim gustul cu sare, piper și nucșoară.

Într-o tava de cuptor, așezăm un strat de sos roșu, un strat de sos alb, apoi un rând de foi de lasagna, sos roșu, foi lasagna, sos alb, foi lasagna, sos roșu și tot așa până se termină foile, iar deasupra, peste ultimul rând de foi, întindem un strat consistent de sos bechamel, radem cașcavalul și mozzarella peste el și presăram frunze rupte de busuioc, precum și boia de ardei, nucșoară și piper.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 190 de grade, pentru 40-45 de minute, sau până când foile de lasagna sunt bine pătrunse. Facem testul cu furculița ca să ne dăm seama.

Servim lasagna cu piept de pui și ciuperci, caldă, alături de murături, salată sau de ce nu, ketchup.

Băieții mei o servesc cu ketchup, iar noi ne-am obișnuit după ei.

Să vă fie de folos!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Lasagna cu piept de pui si ciuperci-0
Lasagna cu piept de pui si ciuperci-1
Lasagna cu piept de pui si ciuperci-2
Lasagna cu piept de pui si ciuperci-3
Lasagna cu piept de pui si ciuperci-4
Lasagna cu piept de pui si ciuperci-5
Lasagna cu piept de pui si ciuperci-6
Lasagna cu piept de pui si ciuperci-7
Lasagna cu piept de pui si ciuperci-8
Lasagna cu piept de pui si ciuperci-9
Lasagna cu piept de pui si ciuperci-10

COMENTARII (25)

Rux

Rux 1

22.06.2016, 22:15

Ce minunatie ai facut Merisorule drag.... si eu am preparat la final de saptamana trecuta

mihaelar63

mihaelar63 1

04.07.2016, 23:54

Un adevarat rasfat , Merisorule Merita munca o asemenea bunatate . Nucsoara mi-apus capac )

Criss

Criss 1

06.12.2016, 15:08

Delicioasa si arata si foarte bine.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!