Lasagna cu piept de pui si dovlecel

de simona72 in Lasagna, 30 Iun 2015 | 8542 vizualizari

 

Nu va mai zic cat e de buna...neaparat sa o probati!:)

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie foi de lasagna proaspete(de la Lidl am folosit eu)
  • 1 dovlecel marisor sau 2 mai mici
  • 400-500 gr piept de pui
  • 1 ceapa rosie
  • 2-3 catei de usturoi
  • 500 ml suc de rosii
  • 6 linguri ulei de masline
  • sare si piper proaspat macinat
  • 1-2 linguri zahar brut
  • 1 mana frunze proaspete de busuioc
  • 2 linguri pasta de bulion
  • cateva rosii uscate in ulei+capere
  • pentru sosul alb:
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite pline cu faina
  • 500 ml lapte
  • 100 g cascaval
  • sare dupa gust
  • 1/2 lingurita nucsoara proaspat rasa
  • in plus: 300 g cascaval
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu piept de pui si dovlecel:

Pieptul de pui il taiem cubulete si-l dam prin masina de tocat sau maruntit la robotul de bucatarie. Dovlecelul, il spalam, pastram coaja, taiem capetele, si-l taiem in cubulete nu foarte mici. Pudram cu sare dovlecelul taiat si-l punem intr-o strecuratoare pentru 10 minute. Tamponam cu servetele de hartie bucatelele de dovlecel si le calim la foc iute in 3-4 linguri ulei de masline.

Taiem ceapa marunt si o calim in 2-3 linguri de ulei de masline. adaugam usturoiul tocat marunt si-l lasam doar cateva secunde(usturoiul se arde repede la calit si isi schimba gustul). Adaugam carnea tocata, amestecam mereu cu o lingura de lemn sa se desfaca si sa se caleasca uniform. Fiind o carne frageda va avea nevoie de putin timp pentru calit...Adaugam sucul de rosii, bulionul, sare si piper proaspat macinat dupa gust, putin zahar si lasam totul sa fiarba 7-10 minute. La final adaugam busuiocul taiat marunt, caperele si rosiile uscate taiate in felii.

Pentru sosul alb: punem la incins intr-o tigaie/craticioara antiaderenta 3-4 linguri ulei de masline. Adaugam faina si amestecam cu un tel tip para sa se desfaca faina in ulei. Lasam maxim 1 minut sa se prajeasca si adaugam treptata laptele cald in timp ce amestecam cu telul. Cand ajungem la consistenta dorita a sosului adaugam sare, nucsoara si cascaval ras. Amestecam pana da in clocot si cascavalul s-a topit.

Intr-o tava termorezistenta, unsa cu putin ulei de masline, punem  3-4 linguri de sos alb, atat cat sa acopere fundul vasului. Acoperim sosul alb cu foi de lasagna, peste foi punem un alt strat de sos alb, peste sosul allb, cascaval ras, peste cascavalul ras o parte din sosul cu carne, peste bucatele de dovlecel prajit, alt rand de foi de lasagna si repetam operatiunea pana terminam ingredientele, iar deasupra neaparat un strat de cascaval ras. Acoperim vasul cu folie de aluminiu, dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 45 minute. Indepartam folia si mai lasam 10 minute la cuptor sa prinda o crusta aurie deasupra. Serviti lasagna calda. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu piept de pui si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lasagna