Lasagna cu somon, spanac si leurda

de simona72 in Lasagna, 5 Mai 2016 | 577 vizualizari

 

O reteta facuta cu ce a ramas de la o masa cu somon facut la gril. Un fel de reconditionare a pestelui ramas…

 

INGREDIENTE

Aproximativ 400-450 gr somon facut la gril sau gratar(dezosat)

  • 15 foi de lasagna
  • Unt pentru uns tava
  • 250 gr branza cheddar rasa
  • Pentru sosul alb:
  • 30 gr unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri faina
  • 400-450 ml lapte
  • 2 linguri smantana sau iaurt gras grecesc
  • 2 ciupituri sare
  • 2 ciupituri nucsoara rasa fin
  • In plus:
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 legatura mare leurda
  • 200-250 gr spanac congelat(frunze)
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • Pentru deasupra:
  • 1 ou
  • 2-3 linguri lapte
  • Cateva frunze chivas
  • Menta(optional)
  • Pentru servit:
  • Parmezan
  • Ulei cu infuzie de lamaie(optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu somon, spanac si leurda:

In primul rand mie imi place sa fierb putin foile atunci cand pregatesc lasagna cu foi cumparate din comert. Pun apa cu sare intr-o cratita, cand apa incepe sa clocoteasca fierb cate 2-3 foi deodata pentru 1-2 minute….

Pentru sosul alb: se pune la incins uleiul de masline si untul. Se adauga faina si se amesteca cu un tel tip para pana faina s-a desfacut si lasam pe foc sa fiarba 2 minute. Adaugam treptat laptele fierbinte, amestecam cu telul pana sosul capata consistenta dorita. Asezonam cu sare si putina nucsoara proaspat rasa. Nu adaugam multe mirodenii in sos pentru ca sosul va imprumuta din gustul pestelui, care a fost asezonat dinainte a fi facut. La final, adaugam in sos smantana si amestecam. Lasam sa se tempereze putin, adaugam pestele dezosat si amestecam usor pentru a nu zdrobii prea tare bucatile de peste.

Intr-o tigaie punem 2 linguri ulei de masline, adaugam leurda spalata si taiata in fasii. Lasam pe foc 1 minut, adaugam si spanacul congelat(eu nu l-am dezghetat din timp), punem capac peste tigaie si lasam pe foc pana spanacul este complet dezghetat, iar leurda s-a inmuiat. Asezonam cu sare si piper proaspat rasnit.

 

Asamblare: luam un vas termorezistent si-l ungem bine cu unt. Punem un prim strat de foi de lasagna, peste punem jumatate din amestecul de spanac, distribuim uniform, peste spanac punem jumatate din sosul alb cu somon, distribuim uniform, peste branza cheddar rasa, alt strat de foi de lasagna, amestec de spanac, sos alb cu somon, branza cheddar rasa, ultimul rand de foi de lasagna. Peste ultimul strat de foi punem branza cheddar rasa, chivas taiat fin, oul batut cu putin lapte. Acoperim vasul cu folie de aluminiu si-l dam la cuptorul incins la 170 grade pentru 40 minute. Lasam sa se raceasca putin, portionam si servim cu parmezan, iar daca va place puteti sa adaugati frunze de menta si putin ulei cu infuzie de lamaie. Sa va fie de folos!!!

 

TIPS-URI

1

Nu se fierb toate foile de lasagna deodata…in timpul fierberii exista riscul ca ele sa se lipeasca una de cealalta

RETETA IN IMAGINI

Lasagna cu somon, spanac si leurda-0
Lasagna cu somon, spanac si leurda-1
Lasagna cu somon, spanac si leurda-2
Lasagna cu somon, spanac si leurda-3
Lasagna cu somon, spanac si leurda-4
Lasagna cu somon, spanac si leurda-5
Lasagna cu somon, spanac si leurda-6
Lasagna cu somon, spanac si leurda-7
Lasagna cu somon, spanac si leurda-8
Lasagna cu somon, spanac si leurda-9
Lasagna cu somon, spanac si leurda-10
Lasagna cu somon, spanac si leurda-11
Lasagna cu somon, spanac si leurda-12
Lasagna cu somon, spanac si leurda-13

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (17)

MOKUSKA

MOKUSKA 1

06.05.2016, 08:35

Arata demential

Rux

Rux 1

09.05.2016, 19:38

Mare bunatate Simonici!

anca_rm

anca_rm 1

11.05.2016, 10:21

o idee foarte faina , si o mancare sanatoasa si gustoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!