Lasagna cu spanac

de Irina in Lasagna, 28 Apr 2009 | 6195 vizualizari

 

Cand am facut cannelloni cu carne mi-am propus sa fac si cannelloni cu spanac. Dar nu mi-au ramas suficiente bucati de cannelloni, motiv pentru care am scos repede cateva foi de lasagne si m-am reorientat rapid. Amuzant e ca ne-a apucat si pe mine si pe Oana in acelasi timp. Bine ca sunt diferite retetele...
Intai si intai se inlocuieste cutia de cannelloni din poza cu una de lasagna...

 

INGREDIENTE

  • 4 foi de lasagna
  • 300 g spanac
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
  • o ceapa taiata marunt
  • usturoi taiat maruntsare
  • un virf de cutit de nucsoara
  • Ingrediente pentru sosul bechamel:
  • un cub de unt
  • 3 linguri de faina
  • 200 ml lapte cald
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu spanac:

Se pun usturoiul si ceapa la inabusit in ulei de masline. Se adauga spanacul, putina supa de legume, sarea si nucsoara si se lasa la fiert pana scade zeama. Se adauga ouale, se amesteca bine si la final se adauga smantana. Se lasa compozitia la racit.


Intre timp se face sosul bechamel: untul in tigaia incinsa, faina turnata in ploaie si laptele cald precum am spus si la "Cannelloni con carne".


Intr-un vas dreptunghiular se toarna un strat de sos bechamel, se pune o foaie de lasagna, se unge cu sos bechamel, se pune un strat de spanac si pe deasupra se presara mozzarella. Urmeaza o alta foaie de lasagna, sos, spanac, mozzarella... Pe deasupra se pune sos bechamel si mozzarella din belsug. Se da la cuptor cam 30-40 min pana se rumeneste.


Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Lasagna cu spanac 1360
retete culinare - Lasagna cu spanac 1363
retete culinare - Lasagna cu spanac 1364
retete culinare - Lasagna cu spanac 1365
retete culinare - Lasagna cu spanac 1366
retete culinare - Lasagna cu spanac 1367
retete culinare - Lasagna cu spanac 1368
retete culinare - Lasagna cu spanac 1372
retete culinare - Lasagna cu spanac 1373
retete culinare - Lasagna cu spanac 1375

COMENTARII (1)

Bucataras 1

28.04.2009, 02:09

Am fost fericitul mincator al unei portii. pt Iri

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI