Lasagna cu spanac

de Irina in Lasagna, 28 Apr 2009 | 6251 vizualizari

 

Cand am facut cannelloni cu carne mi-am propus sa fac si cannelloni cu spanac. Dar nu mi-au ramas suficiente bucati de cannelloni, motiv pentru care am scos repede cateva foi de lasagne si m-am reorientat rapid. Amuzant e ca ne-a apucat si pe mine si pe Oana in acelasi timp. Bine ca sunt diferite retetele...
Intai si intai se inlocuieste cutia de cannelloni din poza cu una de lasagna...

 

INGREDIENTE

  • 4 foi de lasagna
  • 300 g spanac
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
  • o ceapa taiata marunt
  • usturoi taiat maruntsare
  • un virf de cutit de nucsoara
  • Ingrediente pentru sosul bechamel:
  • un cub de unt
  • 3 linguri de faina
  • 200 ml lapte cald
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu spanac:

Se pun usturoiul si ceapa la inabusit in ulei de masline. Se adauga spanacul, putina supa de legume, sarea si nucsoara si se lasa la fiert pana scade zeama. Se adauga ouale, se amesteca bine si la final se adauga smantana. Se lasa compozitia la racit.

Intre timp se face sosul bechamel: untul in tigaia incinsa, faina turnata in ploaie si laptele cald precum am spus si la "Cannelloni con carne".

 Intr-un vas dreptunghiular se toarna un strat de sos bechamel, se pune o foaie de lasagna, se unge cu sos bechamel, se pune un strat de spanac si pe deasupra se presara mozzarella. Urmeaza o alta foaie de lasagna, sos, spanac, mozzarella... Pe deasupra se pune sos bechamel si mozzarella din belsug. Se da la cuptor cam 30-40 min pana se rumeneste.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Lasagna cu spanac-0
Lasagna cu spanac-1
Lasagna cu spanac-2
Lasagna cu spanac-3
Lasagna cu spanac-4
Lasagna cu spanac-5
Lasagna cu spanac-6
Lasagna cu spanac-7
Lasagna cu spanac-8
Lasagna cu spanac-9

COMENTARII (1)

Bucataras

Bucataras 1

28.04.2009, 02:09

Am fost fericitul mincator al unei portii. pt Iri

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!