Lasagna cu spanac si branza

de simona72 in Lasagna, 10 Dec 2015 | 1012 vizualizari

 

Imi plac pastele in mod deosebit. Se gatesc usor si rapid, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente si cel mai important, sunt delicioase. Ca orice alte paste, lasagna se poate face in multe feluri. Eu am ales sa le fac de aceasta data fara carne, nu sunt de post, sunt cu spanac si branzeturi, o combinatie irezistibila, pentru mine. Cu aceasta ocazie tin sa multumesc Bucataras.ro si Barrila, pentru premiul frumos oferit!

 

INGREDIENTE

16 foi lasagna

  • 1 punga 450 gr spanac congelat(de la Lidl am folosit eu, bulgarasi)
  • 3-4 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri pline faina
  • 300-350 ml lapte fierbinte
  • 4 catei de usturoi
  • Sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 400 gr branza proaspata de vaci
  • Un cub de unt pentru uns tava
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana
  • 80 gr branza cu mucegai albastru(nu este obligatoriu, doar daca va place branza)
  • 120 gr cascaval
  • Parmezan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu spanac si branza:

Pentru inceput punem la fiert apa cu sare intr-o cratita incapatoare, in care vom fierbe foile de lasagna pentru 1-2 minute, inainte de a monta lasagna.

Punem uleiul la incins, adaugam untul, iar cand acesta s-a topit adaugam faina. Amestecam cu un tel tip para, sa se dezlege faina in ulei si lasam la prajit 1-2 minute. Adaugam laptele fierbinte, amestecam mereu cu telul, pana obtinem un sos Bechamel consistent si cremos. Lasam sosul sa fiarba 2-3 minute. Adaugam spanacul, nu este nevoie sa-l lasati la dezghetat, usturoiul pisat, amestecam mereu sa se dezghete si sa se dezlege spanacul in compozitie. Adaugam sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba 10 minute. Lasam sa se racoreasca putin compozitia, adaugam branza dulce de vaci si amestecam.

Asamblare: am folosit o tava patrata 10/10, unsa bine cu unt. Cand umplutura a fost gata, in apa care clocotea am pus pe rand cate 4 foi de lasagna si le-am lasat sa fiarba 1-2 minute, cat sa se inmoaie putin, avand in vedere ca nu este o lasagna care contine sos, foile au nevoie de putina fierbere in prealabil. Pe fundul tavii am pus un strat de foi, o parte din compozitie, am fiert alt rand de foi, le-ai asezat peste compozitie, alt strat de umplutura, alte foi, compozitie si un ultim rand de foi de lasagna. Ouale le-am batut ca pentru omleta cu un praf de sare, am adaugat smantana si am turnat amestecul peste lasagna. Branza cu mucegai albastru am taiat-o cuburi si le-am pus deasupra, iar cascavalul, l-am dat pe razatoarea cu gauri mari si l-am distribuit si pe el uniform peste lasagna. Am dat tava la cuptorul incins la 160 grade pentru 40 minute. Lasam putin sa se racoreasca lasagna, sa o putem taia, sa nu se imprastie si servim cu parmezan sau iaurt gras grecesc. Sa va fie de folos!!

 

RETETA IN IMAGINI

Lasagna cu spanac si branza-0
Lasagna cu spanac si branza-1
Lasagna cu spanac si branza-2
Lasagna cu spanac si branza-3
Lasagna cu spanac si branza-4
Lasagna cu spanac si branza-5
Lasagna cu spanac si branza-6
Lasagna cu spanac si branza-7
Lasagna cu spanac si branza-8
Lasagna cu spanac si branza-9

COMENTARII (16)

mirela0911

mirela0911 1

10.12.2015, 14:02

Foarte bine arata, dar prefer fara spanac! Sa nu ma bati!

Ksenya

Ksenya 1

10.12.2015, 15:21

miki_a

miki_a 1

10.12.2015, 16:09

Super faina prezentarea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12