Lasagna cu spanac si dovleac

de katty in Lasagna, 20 Dec 2014 | 2019 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 foi lasagna
  • 300 gr spanac proaspat
  • 500 gr dovleac placintar
  • sos de rosii (400 ml pulpa de rosii, sare, piper macinat, un catel de usturoi, 1 lingura ulei de masline,1 lingurita zahar busuioc uscat)
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper macinat
  • nucsoara macinata
  • 100 gr parmezan ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu spanac si dovleac:

Incingem o lingura de ulei intr-o tigaie . Adaugam spanacul curat, spalat si scurs. Presaram sare  si piper si amestecam ocazional pana spanacul se inmoaie bine. Dam jos si presaram un  praf de nucsoara.
Dovleacul  il taiem bucati, ii scoatem semintele si il punem la cuptor pana se inmoaie. Cand s-a inmuiat scoatem miezul, il presaram  cu sare si piper si o lingura ulei de masline si il  amestecam bine.
Incingem intr-o craticioara uleiul de masline si adaugam usturoiul taiat fin. Punem pulpa de rosii, sare, piper, zahar,  busuiocul uscat si fierbem 5 minute  pana sosul se ingroase usor.
Fierbem intr-o cratita  apa cu putina sare si  punem foile de lasagna, pe rand, cate 1-2 minute, sa se inmoaie usor.
Intr-o tava punem  sos de rosii cat sa acopere fundul si asezam 2 foi de lasagna,  cat sa acopere fundul tavii. Asezam dovleacul, punem alte 2 foi, spanacul, apoi ultimele 2 foi de lasagna. Turnam deasupra sosul de rosii si dam la cuptor. Cand este aproape gata presaram deasupra parmezanul ras si lasam sa se rumeneasca frumos .

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Lasagna cu spanac si dovleac 358641
retete culinare - Lasagna cu spanac si dovleac 358642

COMENTARII (10)

Bya Ralu 1

21.04.2015, 13:12

ce fain arata

poa 1

21.04.2015, 13:15

Interesanta reteta, dar arata foarte bine!

katty 1

21.04.2015, 20:41

Simona, daca ai comentat de doua ori e clar ca iti place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55