Lasagna cu spanac si dovleac

de katty in Lasagna, 20 Dec 2014 | 5631 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 foi lasagna
  • 300 gr spanac proaspat
  • 500 gr dovleac placintar
  • sos de rosii (400 ml pulpa de rosii, sare, piper macinat, un catel de usturoi, 1 lingura ulei de masline,1 lingurita zahar busuioc uscat)
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper macinat
  • nucsoara macinata
  • 100 gr parmezan ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu spanac si dovleac:

Incingem o lingura de ulei intr-o tigaie . Adaugam spanacul curat, spalat si scurs. Presaram sare  si piper si amestecam ocazional pana spanacul se inmoaie bine. Dam jos si presaram un  praf de nucsoara.
Dovleacul  il taiem bucati, ii scoatem semintele si il punem la cuptor pana se inmoaie. Cand s-a inmuiat scoatem miezul, il presaram  cu sare si piper si o lingura ulei de masline si il  amestecam bine.
Incingem intr-o craticioara uleiul de masline si adaugam usturoiul taiat fin. Punem pulpa de rosii, sare, piper, zahar,  busuiocul uscat si fierbem 5 minute  pana sosul se ingroase usor.
Fierbem intr-o cratita  apa cu putina sare si  punem foile de lasagna, pe rand, cate 1-2 minute, sa se inmoaie usor.
Intr-o tava punem  sos de rosii cat sa acopere fundul si asezam 2 foi de lasagna,  cat sa acopere fundul tavii. Asezam dovleacul, punem alte 2 foi, spanacul, apoi ultimele 2 foi de lasagna. Turnam deasupra sosul de rosii si dam la cuptor. Cand este aproape gata presaram deasupra parmezanul ras si lasam sa se rumeneasca frumos .

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu spanac si dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

poa 1

21.04.2015, 13:15

Interesanta reteta, dar arata foarte bine!

katty 1

21.04.2015, 20:41

Simona, daca ai comentat de doua ori e clar ca iti place

kytz 1

04.01.2017, 19:12

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu spanac si cascaval