Lasagna cu suc de rosii

de Ina in Lasagna, 11 Apr 2010 | 5123 vizualizari

 

Delicioasa.... Busuiocul maruntit face totul !

 

INGREDIENTE

  •   1 pachet foi de lasagna ( se foloseste cam jumatate din el, in functie de dimensiunea vasului)
  • Umplutura:
  •  6 ciuperci mari ( sau o conserva de ciuperci),
  • 400 g. sunculita taraneasca sau kaizer,
  •  1 ceapa mare,
  • 30 ml ulei sau 30 g. unt.
  • busuioc maruntit,
  • sare
  • Sosul:  
  • 100 gr unt,
  • 100 gr faina,
  • 0,5 l lapte
  • 0,5 l suc de rosii,
  • delikat de legume,
  • 100 g. cascaval  pentru ras deasupra.

Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu suc de rosii:

Punem intr-o tigaie uleiul sa se incinga, adaugam ceapa taiata rondele, sunculita taraneasca taiata felii subtiri. Se lasa sa se inabuse bine, se adauga si ciupercile si se lasa sa se caleasca cateva minute, adaugam condimente , delikat dupa gust si o luam dupa foc.

Separat se face sosul: intr-o cratita punem untul sa se topeasca, cand s-a topit adaugam faina si amestecam pana se omogenizeaza, se adauga laptele si sucul de rosii, amestecam si lasam sa fiarba la foc mic pana se ingroasa.

Un vas din Yena se unge cu unt, se adauga un strat de sos, apoi de foi de lasagna, se adauga o parte din umplutura, se adauga foi si tot asa ..astfel incat ultimul start sa fie de foi, peste care adaugam sos si radem cascaval.

 Se introduce la cuptor pentru 30 minute. Cand s-a gratinat deasupra este gata. Se lasa cateva minute sa se raceasca si apoi se portioneaza.

                         Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Ina 1

11.04.2010, 20:49

Multumesc din sufle, miha! De fapt, tu esti "vinovata" de venirea mea aici
Eu am vrut doar sa fac niste comentarii la retetele tale si nu puteam neinregistrata.... Si cum m-am prins in hora.....acum joc

Ina 1

11.04.2010, 20:50

Deja m-am emotionat: suflet*

nadina73 1

12.04.2010, 15:05

super ce bijne arata 5 furculite

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lasagna italiana