Lasagna cu ton

de - Andreea - in Lasagna, 28 Sep 2014 | 9198 vizualizari

 

Multumesc Cristina ( Cristeena_20 ) pentru inspiratie ... Sunt pur si simplu delicioase !!!

 

INGREDIENTE

  • 13 foi pasta tip lasagna
  • 240 gr ton in ulei de masline
  • 1 ceapa alba
  • 2 catei usturoi
  • 3 fasii ansoa
  • 200 ml suc de rosii
  • 125 gr mozzarella
  • 4 linguri cu parmezan
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • unt ( pentru uns tava)

Pentru sosul Bechamel :

  • 300 ml lapte
  • 30 gr unt
  • 2 linguri faina alba
  • nucsoara
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu ton:

Curatam ceapa,o spalam si o tocam marunt .Usturoiul il curatam de coaja.

Punem o tigaie la foc potrivit.Punem la calit usturoiul impreuna cu fasiile de ansoa.

Adaugam ceapa si amestecam cu o spatula de lemn .

Cand ceapa este aproape calita,adaugam tonul si lasam astfel circa 5 minute.La sfarsit adaugam sucul de rosii si amestecam bine. Potrivim de sare si piper .

Ungem o tava dreptunghiulara cu unt si asezam cu un strat de paste ( la mine au intrat 4 foi si un sfert ) .Asezam apoi un strat de sos cu ton , bucati de mozzarella si acoperim cu un al doilea strat de paste.Apoi iar un strat de sos cu ton  si mozzarella.Incheiem cu un strat de paste.

Pregatim sosul Bechamel : intr-o tigaie antiaderenta punem si topim untul la foc mic ,Adaugam faina si amestecam continuu cu ajutorul unui tel. Adaugam apoi putin cate putin laptele amestecand continuu .La urma adaugam putina nucsoara si sare dupa gust.

Acoperim ultimul strat de paste cu sosul Bechamel si presaram parmezan .

Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 25-30 minute ,pana ce s-a rumenit usor la suprafata.

Se serveste calda . 

Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu ton" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu ton si sardine