Lasagna cu ton si branza

de La Ancuta in Lasagna, 28 Feb 2013 | 6428 vizualizari

 

Aveam un pachet de foi de lasagna inceput si trebuia sa il valorific intr-un fel. Pentru ca puiului ii place tonul, am ales aceasta combinatie. A fost exact pe gustul nostru. Pot sa va spun ca s-a mancat cat ai zice"ton" :)).

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet foi de lasagne
  • 150 g cascaval ras
  • 1 conserva ton in ulei
  • 300 g branza de vaci
  • 150 g cascaval
  • 2 lingurite pasta de ardei
  • 3 catei de usturoi
  • patrunjel verde tocat
  • Pentru sos bechamel:
  • 50 g unt
  • 2 linguri faina
  • 400 ml lapte
  • sare, piper
  • nucsoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu ton si branza:

Scurgem tonul de ulei iar apoi il amestecam cu branza de vaci si pasta de ardei. Adaugam usturoiul pisat si patrunjelul iar la final cascavalul ras. Potrivim de sare si piper si amestecam bine pana se omogenizeaza.

Pregatim apoi sosul bechamel. Topim untul pe foc mic si adaugam faina amestecand bine. Adaugam apoi treptat laptele rece si amestecam continuu. Potrivim de sare si piper si lasam pe foc pana se ingroasa putin. La final adaugam nucsoara proaspat rasa.

Ungem o tava (28x23 cm) cu unt si adaugam un strat de sos bechamel. Punem un rand de foi de lasagna si acoperim cu un strat uniform de ton cu branza iar apoi un strat de sos bechamel. Urmeaza inca un strat de foi si continuam cu alternarea straturilor pana epuizam toate ingredientele.
Ultimul strat va fi de foi acoperit cu un strat de sos bechamel.

Presaram deasupra cascavalul ras si dam la cuptor la foc potrivit timp de 30 de minute.

Se serveste calda.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Lasagna cu ton si branza 207472
retete culinare - Lasagna cu ton si branza 207479
retete culinare - Lasagna cu ton si branza 207480

COMENTARII (23)

La Ancuta 1

28.02.2013, 13:38

Multumesc Laura

Rocsi 1

28.02.2013, 13:57

E foarte faina, dar o las cui mananca peste

adry88 1

28.02.2013, 19:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18