Lasagna cu ton si sardine

de cristeena20 in Paste, 24 Iun 2014 | 1850 vizualizari

 

Pentru prima data am incercat acest tip de lasagna si va spun ca a iesit fenomenal. Ramane in lista favoritelor.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet foi de lasagna
  • 500-700 ml sos bechamel
  • 2 cutii de ton in ulei
  • 1 cutie de sardine in ulei
  • 1 ceapa
  • ulei de masline
  • 2 rosii bine coapte, busuioc verde
  • 1 cana pasta de rosii
  • sare, piper, oregano uscat
  • parmezan ras
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu ton si sardine:

- Daca nu avem sos bechamel gata cumparat putem face din 50 gr faina  amestecata cu 50 grame unt pe foc si adaugam 500 ml lapte. (sa iasa 500 ml sos). Adaugam sare, piper alb si razuim putina nucsoara. Dam deoparte.

- Tocam ceapa marunt si o punem la calit cu ulei de masline. Intre timp punem in blender cele doua rosii bine coapte cu frunze proaspete de busuioc si le mixam pana devin un sos gros. Cand ceapa s-a calit aduagam tonul maruntit din conserva si aduagati si uleiul din conserva. Calim putin si turnam sosul rezultat de la rosii. Mai adaugam si pasta de tomate lungita cu putina apa calduta. Lasma sa se ingroasa putin sosul , adaugand sare, piper alb si oregano uscat. Dam deoparte.

- Pregatim un vas cu pereti inalti ,termorezistent. Pe fundul vasului punem un strat generos de bechamel si aranjam peste un strat de foi de lasagna. Eu am avut foi verzi, cu busuioc , dar puteti folosi si simple. Apoi ungem foile cu inca putin sos bechamelsi turnam din sosul de ton cu generozitate. In cutia de sardine am avut 3 bucati marisoare si pe fiecare strat de sos am faramitat cate o sardina. Peste sosul de ton asezam iar un strat de lasagna, avand grija sa cuprinda toata suprafata. Apoi iar ungem cu bechamel, punem sos de ton , sardine si iar foi. La final turnam sosul bechamel ramas (sa fie un strat mai gros) si razuim parmezan (cu generozitate)

- Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade cca 25-30 minute. Cand devine rumen deasupra se stinge si lasam inca 5 minute in cuptor. 

 

TIPS-URI

1

Secretul e sa puneti bechamel si sos din abundenta intre foi. S anu va fie teama ca e prea mult deoarece foile trebuie sa absoarba in timp ce se gatesc. Daca e prea putin sosul va deveni prea seaca lasagna.

RETETA IN IMAGINI

Lasagna cu ton si sardine-0
Lasagna cu ton si sardine-1
Lasagna cu ton si sardine-2
Lasagna cu ton si sardine-3
Lasagna cu ton si sardine-4
Lasagna cu ton si sardine-5
Lasagna cu ton si sardine-6
Lasagna cu ton si sardine-7
Lasagna cu ton si sardine-8
Lasagna cu ton si sardine-9
Lasagna cu ton si sardine-10
Lasagna cu ton si sardine-11
Lasagna cu ton si sardine-12
Lasagna cu ton si sardine-13
Lasagna cu ton si sardine-14
Lasagna cu ton si sardine-15
Lasagna cu ton si sardine-16
Lasagna cu ton si sardine-17
Lasagna cu ton si sardine-18

COMENTARII (23)

lillyr

lillyr 1

15.12.2014, 21:47

am facut si eu pt prima data,dar nu aveam sardine si am pus somon...o bunatate,ne-a placut tare mult .multumesc!

cristeena20

cristeena20 1

17.12.2014, 15:16

Ma bucur ca vi-a placut. Se poate face si fara sardine, doar cu ton. Dar daca dai peste vreo cutie de sardine in conserva, nu eizta sa o faci si cu ele..ca e minunata !

Bya Ralu

Bya Ralu 1

10.01.2016, 21:17

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!