Lasagna cu ton si sardine

de cristeena20 in Paste, 24 Iun 2014 | 6720 vizualizari

 

Pentru prima data am incercat acest tip de lasagna si va spun ca a iesit fenomenal. Ramane in lista favoritelor.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet foi de lasagna
  • 500-700 ml sos bechamel
  • 2 cutii de ton in ulei
  • 1 cutie de sardine in ulei
  • 1 ceapa
  • ulei de masline
  • 2 rosii bine coapte, busuioc verde
  • 1 cana pasta de rosii
  • sare, piper, oregano uscat
  • parmezan ras
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu ton si sardine:

- Daca nu avem sos bechamel gata cumparat putem face din 50 gr faina  amestecata cu 50 grame unt pe foc si adaugam 500 ml lapte. (sa iasa 500 ml sos). Adaugam sare, piper alb si razuim putina nucsoara. Dam deoparte.

- Tocam ceapa marunt si o punem la calit cu ulei de masline. Intre timp punem in blender cele doua rosii bine coapte cu frunze proaspete de busuioc si le mixam pana devin un sos gros. Cand ceapa s-a calit aduagam tonul maruntit din conserva si aduagati si uleiul din conserva. Calim putin si turnam sosul rezultat de la rosii. Mai adaugam si pasta de tomate lungita cu putina apa calduta. Lasma sa se ingroasa putin sosul , adaugand sare, piper alb si oregano uscat. Dam deoparte.

- Pregatim un vas cu pereti inalti ,termorezistent. Pe fundul vasului punem un strat generos de bechamel si aranjam peste un strat de foi de lasagna. Eu am avut foi verzi, cu busuioc , dar puteti folosi si simple. Apoi ungem foile cu inca putin sos bechamelsi turnam din sosul de ton cu generozitate. In cutia de sardine am avut 3 bucati marisoare si pe fiecare strat de sos am faramitat cate o sardina. Peste sosul de ton asezam iar un strat de lasagna, avand grija sa cuprinda toata suprafata. Apoi iar ungem cu bechamel, punem sos de ton , sardine si iar foi. La final turnam sosul bechamel ramas (sa fie un strat mai gros) si razuim parmezan (cu generozitate)

- Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade cca 25-30 minute. Cand devine rumen deasupra se stinge si lasam inca 5 minute in cuptor. 

TIPS-URI

1

Secretul e sa puneti bechamel si sos din abundenta intre foi. S anu va fie teama ca e prea mult deoarece foile trebuie sa absoarba in timp ce se gatesc. Daca e prea putin sosul va deveni prea seaca lasagna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu ton si sardine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

lillyr 1

15.12.2014, 21:47

am facut si eu pt prima data,dar nu aveam sardine si am pus somon...o bunatate,ne-a placut tare mult .multumesc!

cristeena20 1

17.12.2014, 15:16

Ma bucur ca vi-a placut. Se poate face si fara sardine, doar cu ton. Dar daca dai peste vreo cutie de sardine in conserva, nu eizta sa o faci si cu ele..ca e minunata !

Bya Ralu 1

10.01.2016, 21:17

super

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu ton