Lasagna cu vinete si dovlecei

de lili2010 in Lasagna, 2 Oct 2010 | 21537 vizualizari

 

Reteta originala era doar cu vinete,dovlecei si branza de capra...dar eu am adaugat si putin bacon si salam uscat ;)

 

INGREDIENTE

  • foi de lasagna
  • o vanata
  • un dovlecel
  • ceapa verde
  • rosii decojite
  • 200ml smantana lichida
  • o lingura de amidon alimentar
  • branza de capra ,mozarela(sau orice branza va place)
  • bacon,salam uscat(optional)
  • sare,piper,ierburi de Provence
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu vinete si dovlecei:

Am inceput prin a prepara legumele:am taiat felii pe lungime vanata si dovlecelul si le-am pus putin in tigaie cu ulei sa se caleasca.

Le-am scos apoi pe hartie absorbanta si m-am ocupat de sos.

Am tocat ceapa verde si am pus-o in tigaie cu putin ulei pana a devent sticloasa.Am adaugat rosiile decojite pasate,sare,piper,ierburi de Provence si am lasat sa fiarba 5 minute.Am adaugat apoi amidon alimentar si smantana lichida si sosul este gata.Nu l-am lasat sa mai fiarba...pentru ca asta se va intampla la cuptor  !

Am taiat salamul uscat feliute,branza de capra la fel si am purces la asamblare.

Din fericire,am gasit lasagna care nu mai necesita fierbere .

Am asezat un strat de sos in vasul de copt peste care foile de lasagna.

Am continuat cu feliile de vinete si dovlecei,salamul uscat,branza...si apoi sos.

Din nou lasagna si toate cele...pana la sfarsit...cand am pus foi de lasagna si sos si am razuit cascaval.

Am pus vasul la cuptor pentru 25 minute la foc moderat.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu vinete si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Bunica 1

03.10.2010, 10:45

Ingenioasa reteta ! Mai multe legume si mai putina carne

jolygina 1

08.10.2010, 00:38

nu stiam ca sunt si foi care nu trebuiesc fierte am facut si eu de 2 ori dar ma cam enervez sa fierb foile

Ligia Bxl 1

22.01.2011, 14:43

bun si LA MULTI ANI

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu carne si mozzarella