Lasagne

de yafa in Lasagna, 13 Aug 2010 | 13658 vizualizari

 

Nu fac des, insa piticii mei le adora si cum nu pot rezista rugamintilor, ma pun pe treaba ;)

 

INGREDIENTE

Paste:

  • 250g de faina
  • 3 linguri de apa
  • 5g de sare
  • 2 oua

 Umplutura:

  • 500g de piept de pui
  • 1 ardei rosu
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 500g de rosii in bulion
  • supa de pui
  • sare,
  • piper,
  • busuioc
  • sos bechamel
  • 300g de cascaval si mozzarella rase pe razatoare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagne:

Pregatim foile de lasagne:

, batem bine ouale cu apa si sarea ca pentru omleta, incorporam faina si framantam pana se ajunge la un aluat nelipicios si omogen( mai adaugam faina daca necesar). Lasam 1 ora la odihna la frigider si apoi intindem foi subtiri cu sucitorul sau cu ajutorul masinii de paste, farinam bine fiecare foaie. Taiam benzile de pasta dupa marimea dorita si le asezam pe un grilaj sau pe un betisor la uscat.

 

Carnea o taiam maruntel la fel si legumele. Le asezam pe toate intr-o tigaie in care am pus uleiul de masline si le lasam la calit. Adaugam rosiile in bulion si supa de pui cat sa acopere. Lasam sa fiarba. Adaugam pe parcursul fierberii inca supa in asa fel ca sosul rezultat sa nu fie foarte gros. Parfumam totul cu busuioc si dam deoparte.

Pregatim sosul bechamel.

Intr-o tava inalta depunem 2-3 polonice din sosul tomat peste care asezam foile de lasagne, continuam cu sos carnita si legume, foi de lasagne,in alternanta pana la final. Acoperim ultimul strat de foi de pasta cu sos bechamel si presaram din belsug amestecul cascaval mozzarella. Dam la cuptorul incis la 200°C cam 25-30 de minute pana cand se formeaza o crusta frumoasa aurie. Servim. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Lasagne 46207
retete culinare - Lasagne 46208

COMENTARII (18)

mihaelar63 1

19.08.2010, 08:25

chiar azi mi-am propus sa prepar
arata grozav cu tacamurile verzi

yafa 1

19.08.2010, 11:25

Ma bucur Mihaela, te astept cu impresii, multumesc

babi5 1

27.01.2014, 07:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29