Lasagne con spinaci

de Oana in Lasagna, 10 Iul 2011 | 4963 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 16 foi de lasagna cu spanac (Barilla)
  • parmezan ras
  • Umplutura:
  • 1 kg carne de vitel
  • 25 g unt
  • o ceapa mare
  • 2 fire ceapa verde
  • un morcov
  • 2 rosii proapste
  • 6 bucati rosii uscate (sau in ulei)
  • 200 ml supa de vita sau de legume
  • 200 ml vin alb demi-sec
  • sare
  • busuioc uscat
  • piper
  • o lingura busuioc proaspat tocat fin
  • Sos beschamel:
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 1 l lapte
  • sare
  • nucsoara
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagne con spinaci:

Se prepara intai umplutura. Carnea de vitel se spala, se toaca la robot. Ceapa se curata si se marunteste la robot. Morcovul se curata si se marunteste si el sau se rade pe razatoarea cu ochiuri mici.

Se topeste untul intr-o cratita incapatoare, se pun ceapa si morcovul, apoi se adauga carnea tocata. Se amesteca bine pe toate partile. Cand si-a schimbat culoarea si incepe sa scada zeama se adauga vinul si se lasa sa scada. Rosiile se spala, se curata de coaja si cotoare si se maruntesc la robot impreuna cu rosiile uscate. Se poate folosi si suc de rosii conservat sau bulion dizolvat in 200 ml supa. Se adauga rosiile in carne cand zeama a scazut, se toarna si supa si se lasa sa fiarba la foc mic pana scade iar zeama si carnea este moale. Se condimenteaza cu sare, piper si busuioc uscat. Se stinge focul si se adauga busuiocul proaspat.

Se prepara sosul beschamel: laptele se fierbe. Se topeste untul intr-o craticioara cu pereti dubli, se rastoarna toata faina amestecand uc un tel. Se toarna laptele in fir subtire, amestecand in continuu cu telul pana se incorporeaza tot laptele, avand grija sa nu faca cocoloase. Se mai lasa un minut sa fiarba si se opreste focul. La final se adauga sare si nucsoara (cam o lingurita).

Intr-un vas dreptunghiular de iena, uns cu unt, se pune sos beschamel, un start de foi de lasagna, un strat de carne, sos beschamel, parmesan ras si tot asa pana se formeaza 4 straturi. La final, se termina cu un strat de foi de lasagna peste care se toarna sos beschamel si parmesan ras. Se coace la foc mediu pana se umfla foile si se rumeneste usor deasupra. Se serveste calda.

 

RETETA IN IMAGINI

Lasagne con spinaci-0
Lasagne con spinaci-1
Lasagne con spinaci-2
Lasagne con spinaci-3
Lasagne con spinaci-4
Lasagne con spinaci-5
Lasagne con spinaci-6

COMENTARII (17)

Bucataras

Bucataras 1

13.07.2011, 20:39

nebunie, acum face si Iri la cererea lui matei

Oana

Oana 1

14.07.2011, 15:29

Bravo

ralu_ca

ralu_ca 1

27.07.2014, 22:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!