Lasagne cu cannelloni şi carne de porc

de diaconta in Paste, 15 Iul 2012 | 2102 vizualizari

 

Dacă tot mai aveam nişte cannelloni şi foi de lasagne,m-am gândit cum ar fi să le combin.Eu zic că le-a plăcut aşa împreună.Un fel de 2 în 1.

 

INGREDIENTE

  • 10 foi lasagne şi tot atâtea tuburi de cannelloni

Pentru sosul de carne:

  • 400 gr carne de porc tocata
  • 0 ceapa uscata
  • O ceapa verde
  • 400 gr suc de rosii
  • Un morcov
  • 3 catei de usturoi
  • Sare,piper,boia de ardei
  • Ulei
  • busuioc

Pentru sosul bechamel:

  • 800 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 60 gr unt
  • Sare,piper alb,nucsoara

Mai avem nevoie de 300 gr cascaval sau mozzarella

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagne cu cannelloni şi carne de porc:

Preparam mai întai sosul de carne.

Intr-o cratita calim ceapa taiata marunt si morcovul facut „fideluta” (fasii lungi) cu putin ulei.Punem apoi putina boia si carnea pana se prajeste putin.Condimentam si adaugam putina apa ca sa fiarba.

Dupa ce s-a inmuiat putin,adaugam sucul de rosii,usturoiul si busuiocul.Lasam pana cand carnea este fiarta.

Pregatim si sosul bechamel.

Intr-o cratita topim untul,punem faina si amestecam sa se prajeasca putin.Apoi punem laptele caldut si amestecam cu telul sa nu se faca cocoloase.

Lasam pana cand prinde consistenta.

Nu trebuie sa fie un sos foarte gros.

Condimentam.

Intr-o tava ceramica asezam mai intai un strat de sos bechamel.Apoi un rand de foi lasagne.Sos bechamel,sos de carne,apoi un rand de cannelloni in care am pus sos de carne.

Urmeaza iar sosuri,foi lasagne si iar sosuri.

Deasupra razuim cu generozitate cascaval.

Punem la cuptor pana cand foile se înmoaie si se rumeneste deasupra.

Se serveste calda.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Lasagne cu cannelloni şi carne de porc 170162
retete culinare - Lasagne cu cannelloni şi carne de porc 170163
retete culinare - Lasagne cu cannelloni şi carne de porc 170164
retete culinare - Lasagne cu cannelloni şi carne de porc 170165
retete culinare - Lasagne cu cannelloni şi carne de porc 170166

COMENTARII (21)

dakris 1

16.07.2012, 07:44

mmm...yammy!

oana_pisicutza16 1

16.07.2012, 10:18

demential

Sim0na 1

16.07.2012, 11:17

Cred ca-o o luna de cand vreau sa fac cannelloni.. Am tot ce-mi trebuie.. numa` timp nu
Asa ca.. sa pun la pachet si d-astea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59