Lasagne cu carne tocata

de Bucataras Medi in Paste, 28 Apr 2012 | 36735 vizualizari

 

Exista o multitudine de retete de lasagnia.........cu carne,cu spanac,cu ciuperci si chiar am vazut de curand cu vinete....una mai gustoasa decat alta.Eu astazi merg pe varianta cu carne tocata,o combinatie de carne de vita si carne de porc.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi lasagne
  • unt pentru uns forma
  • 2 oua
  • parmezan ras

Pentru sosul de carne(Ragu)

  • 600 g carne de tocata(eu am folosit jumatate de vita,jumatate de porc)
  • 4-5 linguri cu pasta de tomate
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • ulei
  • sare
  • piper macinat

Pentru sosul alb(Bechamel)

  • 3 linguri cu unt
  • 3 linguri cu faina
  • 600 ml lapte
  • oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagne cu carne tocata:

Sosul Ragu

Incingem uleiul si calim ceapa.Cand ceapa devine aurie adaugam morcovul dat prin razatoare si 1/2 cescuta cu apa .Lasam pana cand apa se evapora si totul este bine calit dupa care adaugam carnea tocata si lasam pe foc pana cand carnea isi schimba culoarea .Adaugam pasta de tomate si vinul si mai tinem pe foc ,avand grija sa amestecam din cand in cand ,pana cand vinul se evapora.Condimentam dupa gust cu sare si piper,amestecam bine si apoi tragem de pe foc.

Sosul Bechamel

Se topeste untul,se adauga in ploaie faina avand grija sa amestecam continuu astfel incat sa nu se formeze cocoloase si apoi stingem cu lapte. .Adaugam oregano,condimentam cu sare  si lasam circa 5 min. pe foc ,amestecand continuu,pana cand sosul se ingroasa .

Si acum trecem la asamblare.

Ungem cu unt o tava si asezam primul strat de foi.Peste foi punem un rand de sos de carne apoi unul de sos alb si acoperim cu parmezan ras.Urmeaza un nou strat de foi ,un rand de sos de carne,unul de sos alb si unul de parmezan.Ultimul start este unul de foi.Batem bine cele doua oua si rasturnam peste foi.Radem parmezan si dam apoi la cuptor pentru circa 45 min.

Si acuma va invit la masa!

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Lasagne cu carne tocata-0
Lasagne cu carne tocata-1
Lasagne cu carne tocata-2
Lasagne cu carne tocata-3
Lasagne cu carne tocata-4
Lasagne cu carne tocata-5
Lasagne cu carne tocata-6
Lasagne cu carne tocata-7
Lasagne cu carne tocata-8

COMENTARII (64)

diaconta

diaconta 1

02.05.2012, 20:42

Eiiii da,de parca io as face figuri ca si Danut

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

03.05.2012, 12:12

Eluco,ce faci?pup!

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

03.05.2012, 12:12

hmm....mai rau ca Danut draga mea Dia

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24