Lasagne cu vinete si dovlecei

de Alina26 in Dulciuri, 5 Noi 2014 | 8573 vizualizari

 

Una din rețetele cele mai reușite si cea mai gustoasa!!!Adevarul e ca e foarte mult de treabă dar merita tot efortul.Sper sa va placa.Va recomand cu drag.

 

INGREDIENTE

  • Sos Bechamel:
  • 60g unt
  • 2 lg ulei de măsline
  • 6-8 lg făină
  • 1l Lapte fierbinte
  • 1/2 lingurita de nucșoară
  • Sos de rosii:
  • 800 ml sos de roșii
  • 1 ceapă
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita de busuioc uscat
  • 1 lingurita de oregano uscat
  • sare
  • piper
  • Umplutura:
  • 1 vanata mare
  • 3 dovlecei mari
  • 500g pasta uscata penttu lasagne
  • 100g parmezan ras
  • 2 mozzarelle
  • sare
  • ulei de măsline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagne cu vinete si dovlecei:

1.Dupa ce spalam vanata, o tăiem felii, le dam cu sare si le punem la scurs pentru 30 de minute. Apoi le clatim cu apa rece si le punem pe prosoape curate sa absoarba zeama.

2.Spalam si dovleceii si le taiem felii.Intr-o tigaie antiaderenta ungem putin ulei si prajim feliile de dovlecei si vinete.Le asezam pe servetele si le presaram cu putina sare.

Sos Bechamel :

Punem untul la topit cu uleiul.

Adaugam faina in ploaie si cu un tel amestecam.

Adaugam incet laptele fierbinte continuând să amestecam.

Adaugam putina sare si nucșoară si lasam sa fiarba15-20 de minute, amestecand din când în când. 

Sosul de roșii:

Punem ceapa si usturoiul taiat mărunt la calit in putin ulei de măsline. 

Adaugam sosul de roșii, busuioc,oregano, sare, piper și lasam sa fiarba 10-15 minute.

Asamblare :

Intr-o tavă intindem putin sos de roșii și sos Bechamel, apoi foile de lasagne (pe care eu le-am fiert in apa cu sare), punem felii de vinete, sos de roșii si mozzarella taiata cubulete, si presaram parmezan ras. 

Continuam cu pasta de lasagne, lunem dovlecei, sos de roșii și sos Bechamel, mozzarella si parmezan ras.(trebui sa fie un strat de vinere un strat de dovlecei ). 

Continuati pana ultinul strat trebuie sa ramana felii de vinete și dovlecei, putina bechamela , sos de roșii, parmezan ras si mozzarella. 

Dam tava la cuptorul încins la 180° timp de 30-40 de minute pana se rumenește. 

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

Puteti sa faceti pe grill dovleci si vinetele daca nu va plac prajite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne cu vinete si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lasagne alla bolognese