Lasagne de macaroane

de Lau in Paste, 15 Apr 2011 | 7067 vizualizari

 

reteta o am de pe site lui laura.am modificat dupa gustul nostru

 

INGREDIENTE

  • 300 g macaroane
  • 800 g rosii in cutii
  • 400 g carne tocata
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 3 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • 125 ml vin rosu
  • 1 lingurita busuoic
  • 1 lingurita cimbru 
  • sare
  • piper
  • 100 g cascaval
  • Sos bechamel
  • 650 ml lapte
  • 100 ml smantana
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • sare
  • piper
  • nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagne de macaroane:

Se fierb macaroanele conform instructiunilor de pe plic.

Se curata ceapa,usturoiul si se toaca marunt. Se curata morcovul si se taie marunt. Se lasa sa se scurga conservele de rosii. Rosiiile se taie bucati. Se spala si se taie patrunjelul. Se caleste totul timp de 10 min la foc moale

Se adauga carnea si se prajeste, amestecand, se sareaza si se pipereaza dupa gust, se adauga rosiile si 1/2 din sucul de rosii, 125 ml de vin, busuiocul, cimbrul tocat si se lasa sa fiarba 15 min la foc moale.

Sos bechamel-se topeste untul intr-o cratita se adauga faina si se caleste. Se toarna apoi laptele si smantana, sosul se lasa sa fiarba la foc moale cca 10 min, amestecand continuu, apoi se adauga sare, piper, nucsoara.

Se incalzeste cuptorul la 200 grade

MONTARE-se unge cu jumatate de sos bechamel fundul unei tavi termorezistente. Peste sos se aseaza jumatate din cantitatea de macaroane pe lung si se repartizeaza deasupra sosul de carne si se acopera cu restul de macaroane. Se toarna deasupra restul de sos bechamel, se rad 100 g cascaval si se repartizeaza uniform deasupra lasagnei.

Se coace la cuptor timp de 30 min, pana se rumeneste

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne de macaroane" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Macaroane cu sos de rosii