Laște de casă

de CulinaryRainbow in Piine, 9 Ian 2014 | 1937 vizualizari

 

La mine în Maramureș, laștele sunt defapt tăieței. :)
Deși sunt foarte ușor de făcut, din păcate puține gospodine se mai ocupă cu așa ceva. Preferă să-i cumpere din magazin. Eu îi prefer, deoarece îi făc din făină de la moară, fără aditivi și coloranți, sunt proaspeți și muuult mai gustoși decât cei de la raft.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 500 g făină
  • 1 ou
  • apă rece cât cuprinde
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Laște de casă:

   Se pun ingredientele într-un castron generos ( făina se cerne ) și se frământă bine, adăugând apa treptat. Aluatul trebuie să fie compact și elastic.
   Dacă vă întrebați unde e sarea, aceasta se adăuga doar în apa în care vor fi fierți.
   Se presară făină, din abundență, pe masa de lucru și pe aluat, apoi se întinde foaie subțire. Se dă prin mașina de tăieței sau se taie manual cu pintenul și se pun la uscat pe un ștergar din bumbac. Eu i-am tăiat cu pintenul cu 3 discuri al bunicii, deoarece am vrut să aibă marginile ondulate.

   De această dată nu i-am lăsat să se usuce. I-am fiert și i-am făcut cu varză. Sunt grozavi!

   Spor la bucătărit! :))

 

COMENTARII (16)

laura_n

laura_n 1

10.01.2014, 16:25

cei mai buni,bravoo!

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

10.01.2014, 22:18

Mult mai buni decat cei cumparati

CulinaryRainbow

CulinaryRainbow 1

11.01.2014, 01:06

Eu nu prea mai am încredere în nimic din ce se vinde la raft, unele produse le cumpăr strict de nevoie, dar fac acasă ce pot înlocui.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!