lava cake

de gabrielasfechis in Dulciuri, 28 Sep 2015 | 3082 vizualizari

 

Am tot vrut sa incerc odata aceasta prajitura ciocolatoasa de care am auzit foarte multe.
Din fericire, nu m-a dezamagit, a fost un succes total, sotul chiar a propus sa o mai fac cand avem musafiri, asta pana cand i-am spus cat costa ca sa faci cateva prajiturele :)) apoi s-a razgandit ;))
Am cautat multe retete pe internet si pana la urma am ajuns sa fac una pe gustul meu, mai simpla dar foarte gustoasa. Si le-am pus in boluri de supe :D ca sa iasa de 3 ori mai mari.

 

INGREDIENTE

  • 4 ciocolate milka(400 gr)
  • 250 gr unt
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar brun
  • 1 lingurita praf de copt
  • zahar pudra pt ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA lava cake:

Se topeste untul cu ciocolata pe baie de aburi.

Intr-un vas adaugati ouale si zaharul si amestecati cu untel, apoi faina cu praful de copt si continuati sa amestecati. 

Se toarna cate putin ciocolata topita in compozitia de mai sus si se amesteca sa se integreze bine, pana se obtine culoarea ciocolatei.

In forme de aluminiu(eu am folosit boluri cumparate de la zilele Bistritei-perfecte de facut prajitura in ele) se toarna compozitia, cam 3 sferturi si se da la cumptorul preincalzit la 200 grade timp de 10 - 12 minute. Daca ati facut ca mine si ati turnat compozitia in 3 boluri in loc de 8 forme, lasati 20 de minute la cuptor.

Se scot din forme pe o farfurie, de preferat fiecare pe o farfurie, separat, si se pudreaza cu zahar pudra.

Se poate servi calda sau rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "lava cake" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chocolate lava cake-Vulcan de ciocolată